Regiobank bedrijfshypotheek 728
 1. Donderdag 23 juni 2022
  Reacties11 reactie(s)
  *

  Onderzoek mobiliteit Beeks Buiten loopt

  De gemeente Breda is samen met onder meer Etten-Leur en Moerdijk een onderzoek gestart naar de mogelijkheden om de toenemende verkeersdrukte aan de noordwestkant van Breda richting de A16 te verminderen. Dit melden de initiatiefnemers van woningbouwproject Beeks Buiten in een nieuwsbrief. Na de zomer verwachten ze de resultaten van het onderzoek.
  0
  • Donderdag 23 juni 2022
   Reacties8 reactie(s)
   (Foto: Facebook Dierenweide Park Overbos, Lia Janssen)

   'Mijn constatering 2022'

   Christ van Boxel uit Prinsenbeek maakt regelmatig een rondje door het dorp. Over wat hij dan zoal tegenkomt en wat hem opvalt schreef hij eerder in Modern Prinsenbeek. Vandaag een nieuwe bijdrage op Prinsenbeeknieuws.nl.
   0
   Vrijdag 16 juli 2021
   Reacties1 reactie(s)
   *

   Een vrolijk koekje van Marjolein Janssen

   In de rubriek over oude en nieuwe ambachten in Prinsenbeek vandaag een interview met Marjolein Janssen van het Vrolijk Koekje, die zich vol overgave op het bakken van smakelijke, versierde zandkoekjes stortte. Een vaardigheid die veel creativiteit, concentratie, ervaring en een vaste hand vraagt.
   0
  • Donderdag 24 juni 2021
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Francine Lamers – ‘Atelier Making Memories’

   In de rubriek over oude en nieuwe ambachten in Prinsenbeek vandaag een interview met Francine Lamers, die met bodycasting een persoonlijke en tastbare herinnering creëert. Vooral handen zijn populair, maar ze maakt bijvoorbeeld ook schalen van de afdruk van de buik van een zwangere vrouw.
   0
   Maandag 17 mei 2021
   Reacties18 reactie(s)
   *

   Zorgen over Beeks winkelbestand

   Bekenaar Wijnand Bouman vraagt aandacht voor het tanende winkelbestand in Prinsenbeek. ‘Wie vult de plaats in van boekhandel Bronkhorst, de Readshop en Primera? In een tijdsbestek van een paar jaar verdwenen deze zaken.’
   0
  • Dinsdag 04 mei 2021
   Reacties2 reactie(s)
   Michelle de Vries. (Foto: Carmen Walman, Studio Colorique)

   Michelle de Vries - afscheidsfotograaf 

   In de rubriek over oude en nieuwe ambachten vandaag een interview met afscheidsfotograaf Michelle de Vries uit Prinsenbeek. Een document maken voor de nabestaanden, een album dat kan helpen bij de verwerking, dat is waar haar passie ligt. Waarbij ze er tijdens haar werk voor zorgt dat ze zo onopvallend mogelijk aanwezig is.      
   0
   Zaterdag 10 april 2021
   Reacties1 reactie(s)
   *

   Bart van den Oord – hovenier

   In de rubriek over oude en nieuwe ambachten in Prinsenbeek vandaag een interview met hovenier Bart van den Oord. Hierin vertelt hij hoe dit vak ondanks verdergaande mechanisatie nog altijd veel handwerk met zich meebrengt. En dat de werkzaamheden zoveel meer omvatten dan alleen groen en bestrating, maar om een compleet tuinontwerp met zaken als overkappingen, tuinverlichting, waterpartijen, terrassen en buitenkeukens.
   0
  • Dinsdag 16 maart 2021
   Reacties8 reactie(s)
   *

   Column: ‘Hij loopt daar moederziel alleen’

   Vandaag een bijdrage van ‘Beekseprater’. Een column rond halfvasten, met een terugblik op het door corona gehavende carnavalsjaar 2021 en de grootse verwachtingen voor Boemeldonck volgend jaar.
   0
   Maandag 15 maart 2021
   Reacties1 reactie(s)
   *

   Niels Mol – podoloog

   In de rubriek over oude en nieuwe ambachten in Prinsenbeek vandaag een interview met podoloog Niels Mol. Hij vertelt hierin over de lange geschiedenis van de familie Mol met voeten en schoeisel en het ambacht van registerpodoloog, dat ondanks de nieuwste ontwikkelingen met onder meer digitaal scannen het nodige handwerk en kennis en ervaring vereist.
   0
  • Donderdag 18 februari 2021
   Reacties3 reactie(s)
   *

   Pepijn van Rijen - webdesigner/ programmeur

   In de rubriek over oude en nieuwe ambachten in Prinsenbeek vandaag een interview met webdesigner/programmeur Pepijn van Rijen. Hij vertelt onder meer over de laptop als zijn belangrijkste gereedschap en de toegenomen vraag naar webwinkels en websites in de coronatijd.
   0
   Vrijdag 05 februari 2021
   Reacties10 reactie(s)

   ‘Prinsenbeek en Beeks Buiten passen niet bij elkaar’

   Na de online informatiesessie over Beeks Buiten donderdag wil een dorpsbewoner graag iets kwijt over het nieuwe plan. Prinsenbeek krijgt veel lasten maar nauwelijks lusten, is zijn overtuiging. Middels een ingezonden stuk wil hij zijn zorgen delen en dorpsgenoten aanzetten om er nog eens goed over na te denken.
   0