Groenrijk 728 voorjaarsbloeiers
 1. *

  Een doodgewone zondagmiddag in de bouwschuur

  'Zo maar even m’n kleinkinderen naar de ‘bouwplaats’ gebracht. Wel, wel, wel, wat een hartverwarmende ervaring. Op ’n doodgewone zondagmiddag zie ik de jongelui van de 'Buksen' relaxt en bedrijvig aan hun kasteel op wielen bouwen', aldus Kees Kustermans uit Prinsenbeek.
  0
  • *

   Mijn complimenten 2022

   ‘Na een zomer waarin iedereen zich uiteraard behoorlijk opgewarmd heeft gevoeld, is inmiddels weer van alles op gang gekomen. Zoals de bouw en het verkeer op de weg’, begint Christ van Boxel, die regelmatig een bijdrage levert op deze site en dit keer graag eens wat complimenten uitdeelt.
   0
   *

   Reactie op actie

   Christ van Boxel uit Prinsenbeek maakt regelmatig een rondje door het dorp. Over wat hij dan zoal tegenkomt en wat hem opvalt, doet hij verslag op Prinsenbeeknieuws.nl. Vandaag een nieuwe bijdrage.
   0
  • (Foto: Facebook Dierenweide Park Overbos, Lia Janssen)

   'Mijn constatering 2022'

   Christ van Boxel uit Prinsenbeek maakt regelmatig een rondje door het dorp. Over wat hij dan zoal tegenkomt en wat hem opvalt schreef hij eerder in Modern Prinsenbeek. Vandaag een nieuwe bijdrage op Prinsenbeeknieuws.nl.
   0
   *

   Een vrolijk koekje van Marjolein Janssen

   In de rubriek over oude en nieuwe ambachten in Prinsenbeek vandaag een interview met Marjolein Janssen van het Vrolijk Koekje, die zich vol overgave op het bakken van smakelijke, versierde zandkoekjes stortte. Een vaardigheid die veel creativiteit, concentratie, ervaring en een vaste hand vraagt.
   0
  • *

   Francine Lamers – ‘Atelier Making Memories’

   In de rubriek over oude en nieuwe ambachten in Prinsenbeek vandaag een interview met Francine Lamers, die met bodycasting een persoonlijke en tastbare herinnering creëert. Vooral handen zijn populair, maar ze maakt bijvoorbeeld ook schalen van de afdruk van de buik van een zwangere vrouw.
   0
   *

   Zorgen over Beeks winkelbestand

   Bekenaar Wijnand Bouman vraagt aandacht voor het tanende winkelbestand in Prinsenbeek. ‘Wie vult de plaats in van boekhandel Bronkhorst, de Readshop en Primera? In een tijdsbestek van een paar jaar verdwenen deze zaken.’
   0
  • Michelle de Vries. (Foto: Carmen Walman, Studio Colorique)

   Michelle de Vries - afscheidsfotograaf 

   In de rubriek over oude en nieuwe ambachten vandaag een interview met afscheidsfotograaf Michelle de Vries uit Prinsenbeek. Een document maken voor de nabestaanden, een album dat kan helpen bij de verwerking, dat is waar haar passie ligt. Waarbij ze er tijdens haar werk voor zorgt dat ze zo onopvallend mogelijk aanwezig is.      
   0
   *

   Bart van den Oord – hovenier

   In de rubriek over oude en nieuwe ambachten in Prinsenbeek vandaag een interview met hovenier Bart van den Oord. Hierin vertelt hij hoe dit vak ondanks verdergaande mechanisatie nog altijd veel handwerk met zich meebrengt. En dat de werkzaamheden zoveel meer omvatten dan alleen groen en bestrating, maar om een compleet tuinontwerp met zaken als overkappingen, tuinverlichting, waterpartijen, terrassen en buitenkeukens.
   0
  • *

   Column: ‘Hij loopt daar moederziel alleen’

   Vandaag een bijdrage van ‘Beekseprater’. Een column rond halfvasten, met een terugblik op het door corona gehavende carnavalsjaar 2021 en de grootse verwachtingen voor Boemeldonck volgend jaar.
   0
   *

   Niels Mol – podoloog

   In de rubriek over oude en nieuwe ambachten in Prinsenbeek vandaag een interview met podoloog Niels Mol. Hij vertelt hierin over de lange geschiedenis van de familie Mol met voeten en schoeisel en het ambacht van registerpodoloog, dat ondanks de nieuwste ontwikkelingen met onder meer digitaal scannen het nodige handwerk en kennis en ervaring vereist.
   0