Groenrijk zomergoed
  1. Voorleesdagen en Gedichtendag

    Het zijn de Nationale Voorleesdagen en ook in Boekendonck wordt voorgelezen. Op vrijdag 3 februari komen de peuters van Kober rond 10.00 uur naar Boekendonck waar Lia Aarts hun een mooi verhaal vertelt.

    Door Marjan van der Laken

    Voor de jongste lezers zijn er van 25 januari tot en met 4 februari de Nationale Voorleesdagen, waarbij tien top-prentenboeken centraal staan. Er zijn voorleesontbijten op veel scholen en ouders en grootouders worden gestimuleerd om hun(klein)kinderen al van jongs af aan voor te lezen. Een leuke folder met voorleestips is beschikbaar in de bibliotheken en in Boekendonck.

     

    Ook is het op 31 januari volgens traditie in Nederland Gedichtendag en aansluitend gedichtenweek. In Boekendonck liggen er voor de kinderen leuke boekenleggertjes klaar, met een gedichtje op de achterzijde. In Bibliotheek Nieuwe Veste treedt Ingmar Heytze op met eigen werk op woensdag avond 1 februari. Voor aanmelding ga naar de website nieuweveste.nl.

     

    Kast voor 'kinderboeken met stip'

    In Boekendonck staat vanaf januari een aparte kast met daarin recente en populaire kinderboeken. Om te voorkomen dat ze kwijtraken of extreem lang geleend worden, gelden hiervoor andere regels. Wil je een boek uit deze kast lenen, dan wordt dat geregistreerd. Je mag een boek vier weken lenen. Is het boek na vier weken niet terug dan nemen wij contact met de lener op met verzoek om het boek in te leveren.

     

    Onze openingstijden

    Boekendonck is van maandag tot en met donderdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur, op vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Markt 5A (aparte zij-ingang bij Hagedonk), tel. 088-1172908, boekendonck@outlook.com. Boekendonck is ook te vinden op Facebook, Instagram en www.boekendonck.nl

    Dinsdag 31 januari 2023
    PrinsenbeekBoekendonckbibliotheeekbibliotheekvoorleesdagen
    Deel dit artikel op:
    0
    [nexturl]
    Reacties