Groenrijk vaderdag
 1. Maandag 17 mei 2021
  Reacties18 reactie(s)
  *

  Zorgen over Beeks winkelbestand

  Bekenaar Wijnand Bouman vraagt aandacht voor het tanende winkelbestand in Prinsenbeek. ‘Wie vult de plaats in van boekhandel Bronkhorst, de Readshop en Primera? In een tijdsbestek van een paar jaar verdwenen deze zaken.’
  0
  • Dinsdag 04 mei 2021
   Reacties2 reactie(s)
   Michelle de Vries. (Foto: Carmen Walman, Studio Colorique)

   Michelle de Vries - afscheidsfotograaf 

   In de rubriek over oude en nieuwe ambachten vandaag een interview met afscheidsfotograaf Michelle de Vries uit Prinsenbeek. Een document maken voor de nabestaanden, een album dat kan helpen bij de verwerking, dat is waar haar passie ligt. Waarbij ze er tijdens haar werk voor zorgt dat ze zo onopvallend mogelijk aanwezig is.      
   0
   Zaterdag 10 april 2021
   Reacties1 reactie(s)
   *

   Bart van den Oord – hovenier

   In de rubriek over oude en nieuwe ambachten in Prinsenbeek vandaag een interview met hovenier Bart van den Oord. Hierin vertelt hij hoe dit vak ondanks verdergaande mechanisatie nog altijd veel handwerk met zich meebrengt. En dat de werkzaamheden zoveel meer omvatten dan alleen groen en bestrating, maar om een compleet tuinontwerp met zaken als overkappingen, tuinverlichting, waterpartijen, terrassen en buitenkeukens.
   0
  • Dinsdag 16 maart 2021
   Reacties8 reactie(s)
   *

   Column: ‘Hij loopt daar moederziel alleen’

   Vandaag een bijdrage van ‘Beekseprater’. Een column rond halfvasten, met een terugblik op het door corona gehavende carnavalsjaar 2021 en de grootse verwachtingen voor Boemeldonck volgend jaar.
   0
   Maandag 15 maart 2021
   Reacties1 reactie(s)
   *

   Niels Mol – podoloog

   In de rubriek over oude en nieuwe ambachten in Prinsenbeek vandaag een interview met podoloog Niels Mol. Hij vertelt hierin over de lange geschiedenis van de familie Mol met voeten en schoeisel en het ambacht van registerpodoloog, dat ondanks de nieuwste ontwikkelingen met onder meer digitaal scannen het nodige handwerk en kennis en ervaring vereist.
   0
  • Donderdag 18 februari 2021
   Reacties3 reactie(s)
   *

   Pepijn van Rijen - webdesigner/ programmeur

   In de rubriek over oude en nieuwe ambachten in Prinsenbeek vandaag een interview met webdesigner/programmeur Pepijn van Rijen. Hij vertelt onder meer over de laptop als zijn belangrijkste gereedschap en de toegenomen vraag naar webwinkels en websites in de coronatijd.
   0
   Vrijdag 05 februari 2021
   Reacties10 reactie(s)

   ‘Prinsenbeek en Beeks Buiten passen niet bij elkaar’

   Na de online informatiesessie over Beeks Buiten donderdag wil een dorpsbewoner graag iets kwijt over het nieuwe plan. Prinsenbeek krijgt veel lasten maar nauwelijks lusten, is zijn overtuiging. Middels een ingezonden stuk wil hij zijn zorgen delen en dorpsgenoten aanzetten om er nog eens goed over na te denken.
   0
  • Woensdag 27 januari 2021
   Reacties2 reactie(s)
   *

   Ad Goos – ambachtelijk leermaker paardentuig

   In de rubriek over oude en nieuwe ambachten in Prinsenbeek vertelt Ad Goos vandaag over zijn werk als ambachtelijk leerbewerker van rijzadels en ander paardentuig. Sinds zijn pensioen creëert en repareert hij met plezier paardenbenodigdheden vanuit het schuurtje achter zijn huis in de Harmonielaan.
   0
   Woensdag 06 januari 2021
   Reacties1 reactie(s)
   *

   Mieke Machielsen - lingerieontwerpster

   In de rubriek over oude en nieuwe ambachten in Prinsenbeek vertelt Mieke Machielsen vandaag hoe zij lingerie ontwerpt en maakt. Een specialisme waarbij alles draait om maatwerk, bijzondere materialen en veel creativiteit.
   0
  • Woensdag 16 december 2020
   Reacties1 reactie(s)
   *

   Marianne Jansen - Kledingreparatie ’t Naaldje

   In de rubriek over oude en nieuwe ambachten in Prinsenbeek vertelt Marianne Jansen over het werk van Kledingreparatie ’t Naaldje. Met de papieren van de costumière- en coupeuseopleiding op zak maakte ze van haar hobby haar beroep. Een ambacht dat vraagt om precisie en creativiteit.
   0
   Maandag 07 december 2020
   Reacties19 reactie(s)
   *

   Column: Schone schijn

   Vandaag een bijdrage van ‘Beekseprater’. Deze column heeft als titel ‘Schone schijn’ en gaat over het heringerichte Velsgoed in Prinsenbeek.
   0