Groenrijk 72 111120
 1. Donderdag 18 februari 2021
  Reacties3 reactie(s)
  *

  Pepijn van Rijen - webdesigner/ programmeur

  In de rubriek over oude en nieuwe ambachten in Prinsenbeek vandaag een interview met webdesigner/programmeur Pepijn van Rijen. Hij vertelt onder meer over de laptop als zijn belangrijkste gereedschap en de toegenomen vraag naar webwinkels en websites in de coronatijd.
  0
  • Vrijdag 05 februari 2021
   Reacties10 reactie(s)

   ‘Prinsenbeek en Beeks Buiten passen niet bij elkaar’

   Na de online informatiesessie over Beeks Buiten donderdag wil een dorpsbewoner graag iets kwijt over het nieuwe plan. Prinsenbeek krijgt veel lasten maar nauwelijks lusten, is zijn overtuiging. Middels een ingezonden stuk wil hij zijn zorgen delen en dorpsgenoten aanzetten om er nog eens goed over na te denken.
   0
   Woensdag 27 januari 2021
   Reacties2 reactie(s)
   *

   Ad Goos – ambachtelijk leermaker paardentuig

   In de rubriek over oude en nieuwe ambachten in Prinsenbeek vertelt Ad Goos vandaag over zijn werk als ambachtelijk leerbewerker van rijzadels en ander paardentuig. Sinds zijn pensioen creëert en repareert hij met plezier paardenbenodigdheden vanuit het schuurtje achter zijn huis in de Harmonielaan.
   0
  • Woensdag 06 januari 2021
   Reacties1 reactie(s)
   *

   Mieke Machielsen - lingerieontwerpster

   In de rubriek over oude en nieuwe ambachten in Prinsenbeek vertelt Mieke Machielsen vandaag hoe zij lingerie ontwerpt en maakt. Een specialisme waarbij alles draait om maatwerk, bijzondere materialen en veel creativiteit.
   0
   Woensdag 16 december 2020
   Reacties1 reactie(s)
   *

   Marianne Jansen - Kledingreparatie ’t Naaldje

   In de rubriek over oude en nieuwe ambachten in Prinsenbeek vertelt Marianne Jansen over het werk van Kledingreparatie ’t Naaldje. Met de papieren van de costumière- en coupeuseopleiding op zak maakte ze van haar hobby haar beroep. Een ambacht dat vraagt om precisie en creativiteit.
   0
  • Maandag 07 december 2020
   Reacties19 reactie(s)
   *

   Column: Schone schijn

   Vandaag een bijdrage van ‘Beekseprater’. Deze column heeft als titel ‘Schone schijn’ en gaat over het heringerichte Velsgoed in Prinsenbeek.
   0
   Donderdag 26 november 2020
   Reacties1 reactie(s)
   *

   Hans Bastiaansen - klokkenmaker

   In de rubriek over oude en nieuwe ambachten in Prinsenbeek vertelt Hans Bastiaansen over zijn werk als klokkenmaker, zijn voorliefde voor antieke klokken en hoe hij zich helemaal kan uitleven op het restaureren van bijzondere exemplaren. Geduld en precisie zijn hierbij onmisbare eigenschappen.
   0
  • Woensdag 04 november 2020
   Reacties1 reactie(s)
   *

   Ellen van Dijk - glazenier

   In de rubriek over oude en nieuwe ambachten in Prinsenbeek vertelt Ellen van Dijk (24) over haar passie voor werken met glas-in-lood. Ze heeft er niet alleen haar beroep van gemaakt, maar kan er ook als kunstenares haar creativiteit in kwijt.
   0
   Donderdag 15 oktober 2020
   Reacties0 reactie(s)
   De ontwerpster in het atelier tussen haar creaties.

   Hoedenontwerpster Joke van Amerongen

   Het atelier van Joke van Amerongen (1949) aan de Schutsestraat is gevuld met prachtige hoeden. In diverse kleuren en van diverse materialen. Geschikt voor dagelijks gebruik, een bruiloft, een chique feest, de carnaval of een andere feestelijke gelegenheid. Ware kunstwerken waar de creativiteit en originaliteit vanaf spat.
   0
  • Zaterdag 05 september 2020
   Reacties11 reactie(s)
   (Foto: Citius Fiber)

   Column: Hesjes

   Vandaag weer een bijdrage van ‘Beekseprater’. Deze column heeft als titel ‘Hesjes’ en gaat over het werk aan onder meer het glasvezelnet en de gsm-mast in Prinsenbeek.
   0
   Donderdag 25 juni 2020
   Reacties6 reactie(s)
   *

   Column: Positivo

   Vandaag weer een column van ‘Beekseprater’, een bijdrage onder pseudoniem, zodat de schrijver in vrijheid zijn kijk kan geven op de Beekse werkelijkheid. Deze tweede column heeft als titel ‘Positivo’ en gaat over Park Over-Bos in Prinsenbeek.
   0
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.