Groenrijk 72 111120
 1. Donderdag 25 februari 2021
  Reacties0 reactie(s)
  *

  Coronavaccinatie bij de huisarts

  Zo’n driehonderd patiënten van Huisartsenpraktijk Prinsenbeek krijgen vandaag en morgen in de praktijk een coronavaccinatie. Dit zijn personen die zijn geboren in 1956 en 1957 en onder andere mensen met het syndroom van Down die thuis wonen en mensen met zwaar overgewicht.
  0
  • Donderdag 25 februari 2021
   Reacties3 reactie(s)
   (Archieffoto)

   Breda wil met afvalcoaches restafval terugdringen

   Drie afvalcoaches van de gemeente starten 1 maart om Bredanaars te helpen bij het scheiden van afval. Zij motiveren en stimuleren mensen goed te scheiden en afval te voorkomen. Doel is om het restafval verder terug te dringen en zo de stad steeds schoner en leefbaarder te maken, meldt de gemeente.
   0
   Donderdag 25 februari 2021
   Reacties1 reactie(s)

   Drugshandelaar moet 168.000 betalen aan Staat

   De 46-jarige G. van den D. uit Prinsenbeek moet bijna 168.000 euro betalen aan de Staat. De man was actief in de amfetaminehandel, meldt BN DeStem. Dit bepaalde het gerechtshof in Den Bosch vanochtend. Het Openbaar Ministerie claimde bijna 800.000.
   0
  • Donderdag 25 februari 2021
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Pick-up-point ondernemers bij Jumbo

   Het is nu ook mogelijk om bestellingen die bij een Bredase ondernemer zijn gedaan, af te halen bij supermarkten in de buurt. In Prinsenbeek biedt Jumbo Miegielsen deze service. Zo wordt het de klant gemakkelijker gemaakt om zijn bestellingen in te passen in de dagelijkse bewegingen, is de gedachte.
   0
   Donderdag 25 februari 2021
   Reacties0 reactie(s)

   Familieberichten

   In de rubriek met familieberichten wordt vandaag melding gedaan van het overlijden van Eduard van Rossem.
   0
  • Donderdag 25 februari 2021
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Otter naar Noordrand Midden

   ‘De otter is één van de diersoorten die we graag naar Noordrand Midden willen trekken.'Dit staat in de nieuwbrief van februari van het natuurontwikkelingsproject in Prinsenbeek en Etten-Leur.
   0
   Dinsdag 23 februari 2021
   Reacties15 reactie(s)
   *

   ‘Onveilige situatie Groenstraat en aansluiting Leursebaan aanpakken'

   De fracties van CDA en VVD in de Bredase gemeenteraad hebben raadsvragen gesteld over de in hun ogen onveilige verkeerssituatie op het punt Groenstraat/aansluiting Leursebaan/Liesbos. Ze willen weten of het college van burgmeester en wethouders hiermee bekend is en of er al actie is ondernomen om er iets aan te doen.
   0
  • Dinsdag 23 februari 2021
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Ontruiming Horizon vanwege gaslucht

   Basisschool De Horizon in Prinsenbeek is dinsdagmiddag rond half twee ontruimd nadat er een gaslucht was waargenomen, meldt conciërge Jan Jongeneel van de school. De brandweer heeft metingen uitgevoerd en stelde vast dat er geen gevaar was.
   0
   Maandag 22 februari 2021
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Aan de slag in ecologische kruidentuin

   Heemkundekring Op de Beek heeft behalve een mooi museum sinds een jaar ook een ecologische kruidentuin aan de Brielsedreef in Prinsenbeek. Nu het voorjaar eraan komt, gaan de hierbij betrokken vrijwilligers weer aan de slag met alle plannen.
   0
  • Maandag 22 februari 2021
   Reacties1 reactie(s)
   *

   'Boemeldonckse Hartjes' voor de BAK

   In dit bijzondere carnavalsjaar wilde Izabella Mol (12) uit Prinsenbeek iets betekenden voor de BAK van Boemeldonck. Tijdens de carnavalstijd heeft ze veel zelfgemaakte armbandjes verkocht en zaterdag schonk ze een deel van de opbrengst aan de Beeckse Algemene Karnavalsstichting (BAK).
   0
   Maandag 22 februari 2021
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Krokussen als welkom lichtpuntje

   De schaatsen zitten nog maar net in het vet of het lijkt in februari al volop lente. Iedereen die kan, gaat wel even naar buiten. Ook veel Bekenaren genoten afgelopen weekend van het mooi voorjaarsweer. In Park Over-Bos fotografeerde Ingrid Hazelhoff de krokussen. ,,Elk lichtpuntje is immers welkom in deze tijd.''
   0
  • Zaterdag 20 februari 2021
   Reacties3 reactie(s)
   *

   Feestweekend opening Markt in oktober

   Het feest ter gelegenheid van de opening van de heringerichte Markt in Prinsenbeek is nogmaals uitgesteld vanwege corona. Maar als het straks zo ver is in oktober is het wel een heel weekend feest, meldt de Stichting Opening Markt Prinsenbeek.
   0
   Zaterdag 20 februari 2021
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Bouwen in de winter, breken de lente

   In een normaal carnavalsseizoen zouden de ‘kastelen op wielen’ inmiddels zijn afgebroken, maar zoals alles gaat ook het afbreken dit jaar iets anders. Dit 'lenteweekend' na 'wintercarnaval' worden de meeste clubcreaties van de Boemeldonckse Karnavals Versiering (BKV) weggehaald en afgebroken, de rest wordt begin volgende week opgeruimd.
   0