Groenrijk 728 moederdag
 1. Donderdag 06 mei 2021
  Reacties0 reactie(s)
  *

  Man aangehouden na aanrijden fietser

  Agenten hebben de bestuurder van de auto die woensdag in botsing kwam met een fietser op de Markweg in Prinsenbeek aangehouden. De 49-jarige man uit Zevenbergschen Hoek die de 76-jarige Bredanaar zou hebben aangereden was mogelijk onder invloed van drugs
  0
  • Donderdag 06 mei 2021
   Reacties0 reactie(s)

   Bijtincident wordt paard fataal

   Het incident speelde zich al een half jaar geleden af, maar een aantal weken terug bleek het ongeluk met een hond in het Liesbos voor het aangevallen paard ook fataal afgelopen. De ruiter is nog altijd op zoek naar de eigenaresse van de grijsbruine (fawn) pitbullachtige hond die op vrijdag 27 november rond twaalf uur ’s middags het paard opjoeg en beet.
   0
   Donderdag 06 mei 2021
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Voorjaar in De Rijf

   Blijkbaar inspireert het voorjaar onze gevederde vrienden, een paartje roodborstjes. De vogeltjes namen hun intrek in Museum de Rijf en vonden opslagplaats De Wèruft wel een geschikte plek om hun drie spruiten ter wereld te brengen.
   0
  • Woensdag 05 mei 2021
   Reacties1 reactie(s)
   *

   Fietser gewond na botsing met auto

   Bij een aanrijding op de Markweg in Prinsenbeek woensdagmiddag rond vijf uur is een fietser gewond geraakt. De oudere man is met onbekend letsel met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
   0
   Woensdag 05 mei 2021
   Reacties8 reactie(s)
   *

   ‘Dank aan de Polen’

   Mos Mosqueira (20) uit Prinsenbeek bracht onmiddellijk na de twee minuten stilte tijdens Dodenherdenking dinsdag een ode aan de Poolse soldaten die Prinsenbeek en andere delen van Nederland in de Tweede Wereldoorlog hebben bevrijd. Bij de Vredeskapel in de Kapelstraat zong hij, spelend op zijn accordeon, het Poolse volkslied.
   0
  • Woensdag 05 mei 2021
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Excursiewandeling heemkundekring

   Heemkundekring Op de Beek organiseert op 30 mei en 4 juli voor haar leden een excursiewandeling door natuurgebied De Hooiberg in Prinsenbeek. De wandeling omvat ook een bezoek aan een fraaie siertuin, moestuinencomplex 'Krek wa'k wou' en tuinderij De Groene Schakel.
   0
   Dinsdag 04 mei 2021
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Kransen en bloemen bij Vredeskapel

   Een sobere Dodenherdenking dinsdagmiddag bij de Vredeskapel in Prinsenbeek. Vanwege de nog altijd geldende coronamaatregelen legde wethouder Daan Quaars vanmiddag zonder publiek namens de Gemeente Breda een krans bij het monument in de kapel. ,,Omdat het belangrijk is dat we nooit vergeten.''
   0
  • Dinsdag 04 mei 2021
   Reacties9 reactie(s)
   *

   ‘Leer van het verleden’

   Als het aan Jack Eerens van het Burgerinitiatief Beeks Binnen (BiBB) ligt zou de gemeente moeten leren van het verleden. Dit zei hij eind april tijdens het inspraakmoment voor de ontwerp Omgevingsvisie Breda 2040. Vooruitlopend op alle groeiscenario’s voor woningbouw in Prinsenbeek moet in zijn ogen de benodigde infrastructuur eerst worden gerealiseerd.
   0
   Dinsdag 04 mei 2021
   Reacties4 reactie(s)
   *

   Pastorie gesloopt

   De sloop van de voormalige pastorie aan de Markt in Prinsenbeek vordert gestaag. De harde wind vanochtend leek geen probleem voor de slopers. Met een graafmachine werden de laatste happen uit het vroegere woonhuis van de pastor genomen.
   0
  • Dinsdag 04 mei 2021
   Reacties1 reactie(s)
   Michelle de Vries. (Foto: Carmen Walman, Studio Colorique)

   Michelle de Vries - afscheidsfotograaf 

   In de rubriek over oude en nieuwe ambachten vandaag een interview met afscheidsfotograaf Michelle de Vries uit Prinsenbeek. Een document maken voor de nabestaanden, een album dat kan helpen bij de verwerking, dat is waar haar passie ligt. Waarbij ze er tijdens haar werk voor zorgt dat ze zo onopvallend mogelijk aanwezig is.      
   0
   Maandag 03 mei 2021
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Blauwalg Kuil door ontzilt zeezand

   Het ontzilte zeezand dat is toegepast om De Kuil in Prinsenbeek in 2000 te verkleinen ‘lekt’ nutriënten, blijkt uit recent onderzoek. Hierdoor ontvangt de plas een toestroom aan voedingsstoffen, waarvan de blauwalg profiteert en zo kan groeien, verklaart Waterschap Brabantse Delta de blauwalgbloei in het water sinds oktober.
   0
  • Maandag 03 mei 2021
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Aangepaste Dodenherdenking

   Op dinsdag 4 mei wordt ook in Prinsenbeek aandacht besteed aan de Dodenherdenking. Vanwege de coronamaatregelen gebeurt dit met een aangepast programma, meldt het Comité Dodenherdenking Prinsenbeek. Vanaf 11.00 uur kan iedereen bloemen neerleggen bij het monument in de Vredeskapel.
   0
   Zondag 02 mei 2021
   Reacties1 reactie(s)
   *

   Alternatieve wandelvierdaagse

   Ook dit jaar door corona geen vertrouwde wandelvierdaagse, maar er wordt wel gewandeld. De Stichting Avondvierdaagse Prinsenbeek organiseert van dinsdag 1 tot en met vrijdag 4 juni een alternatieve wandelvierdaagse.
   0
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.