Groenrijk 728 100920
 1. Woensdag 23 september 2020
  Reacties3 reactie(s)
  *

  Onderzoek parkeerdrukte Markt

  De gemeente gaat in oktober een onderzoek doen naar de parkeerdruk op de Markt in Prinsenbeek, meldt het Dorpsplatform Prinsenbeek. Het onderzoek komt er na klachten over te weinig parkeerruimte in het centrum.
  • Woensdag 23 september 2020
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Opnieuw in actie voor Lesbos

   De Prinsenbeekse Marga Vermeulen kon bij het zien van de beelden van de vluchtelingen bij het afgebrande tentenkamp op het Griekse eiland Lesbos niet anders dan weer in actie komen. Met medewerking van Aarts Wijnen is ze nu een wijnactie gestart, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de hulporganisatie Because We Carry.
   Woensdag 23 september 2020
   Reacties2 reactie(s)

   Mobiliteitsvisie pas openbaar na onderzoek Beeks Buiten

   Het Dorpsplatform Prinsenbeek heeft afgelopen voorjaar samen met de gemeente Breda en een klankbordgroep met inwoners de Mobiliteitsvisie Prinsenbeek opgesteld. Die wordt echter nog niet gepubliceerd omdat hierin de mogelijke gevolgen van nieuwbouwplan Beeks Buiten nog niet voldoende in beeld zijn gebracht, heeft wethouder Daan Quaars volgens het dorpsplatform besloten.
  • Woensdag 23 september 2020
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Online verkoop loten Zonnebloem tot 1 oktober

   Vanwege de coronamaatregelen kon de geplande jaarlijkse verkoop van Zonnebloem-loten bij de supermarkten in Prinsenbeek niet plaatsvinden. Het bestuur hoopt dat veel mensen de afdeling Prinsenbeek deze laatste actieweek nog willen steunen middels de online aankoop van een lot. Dat kan nog tot 1 oktober. De Zonnebloem organiseert er veel mooie activiteiten voor.
   Woensdag 23 september 2020
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Lessen over Picasso en Matisse

   Het Atelier aan de Markt 37 in Prinsenbeek gaat na de coronastilte in oktober weer van start met lessen kunstgeschiedenis, meldt Marie-Louise Verpaalen. Picasso en Matisse staan op het programma en er zijn nog plaatsen vrij.
  • Dinsdag 22 september 2020
   Reacties2 reactie(s)
   *

   Raadsvragen over dierencrematorium

   In Prinsenbeek is ophef ontstaan over de langdurige stankoverlast bij dierencrematorium Viviana aan de Vianendreef, schrijft CDA-raadslid Marc van Oosterbosch aan het college van burgemeester en wethouders van Breda. Hij wil weten waarom niet eerder is opgetreden tegen de stankoverlast.
   Dinsdag 22 september 2020
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Positief overleg over toegankelijkheid Weimeren

   Leden van de werkgroep Buitenheem van Heemkundekring Op de Beek zijn vanochtend het poldergebied van Weimeren in Prinsenbeek in gegaan. Dat deden ze samen met projectleider Jeroen van Leijsen van het project Noordrand Midden. Samen gingen ze op zoek naar mogelijkheden om het gebied toegankelijk te houden voor wandelaars. Ze lijken er samen wel uit te komen.
  • Dinsdag 22 september 2020
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Nog een keer Mini-Brocante

   De ‘Mini-Brocante’ van het Keniaproject afgelopen weekend heeft 456 euro opgebracht. De vrijwilligers hopen ook komende vrijdag en zaterdag veel kopers te ontmoeten in de loods aan De Lind 15 in Prinsenbeek. Donderdag kunnen er weer spullen worden gebracht.
   Dinsdag 22 september 2020
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Oecumenische Taizéviering in Het Kruispunt

   De oecumenische Taizéviering donderdag 24 september in Het Kruispunt in Prinsenbeek staat in het teken van het thema van de nationale Vredesweek. Dat is ‘Vrede verbindt verschil’. Iedereen is welkom.
  • Maandag 21 september 2020
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Verrassingsoptreden Lageländer

   Beierse kapel Die Lageländer gaf zondagmiddag een verrassingsoptreden in de tuin van Café de Elsakker in Prinsenbeek. Een optreden om gevoel te houden met het publiek, aldus de muziekvereniging, die vanwege de coronaregels bewust gekozen had om dit tevoren niet aan te kondigen. ‘Maar we repeteren toch niet voor niets.’
   Maandag 21 september 2020
   Reacties0 reactie(s)

   Familieberichten

   In de rubriek ‘Familieberichten’ wordt vandaag melding gedaan van het overlijden van Toon Vincenten.
  • Maandag 21 september 2020
   Reacties17 reactie(s)
   *

   Voortaan ontvangst Sint met grijze pieten

   Bij de officiële ontvangst van Sinterklaas in Prinsenbeek zullen voortaan grijze pieten de goedheiligman vergezellen. Dat valt op te maken uit de verklaring van de Bredase sinterklaascomités, waaronder het Sinterklaas Comité Prinsenbeek.
   Maandag 21 september 2020
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Alternatief blaasfestijn Hagedonk

   Omdat vanwege corona het Biks Blaos Festijn dit weekend niet kon doorgaan, bedachten ze bij Thebe Hagedonk ‘ons eigen klein Hagedonk Blaos Festijn’. In de binnentuin van het Prinsenbeekse zorgcentrum was zondagmiddag een muzikaal optreden van de band ‘Ok Da Nog’.
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.