1. *

  Zonovergoten buitenbingo Hagedonk

  Vanwege de coronamaatregelen was er al een tijdje geen bingo geweest bij zorgcentrum Thebe Hagedonk in Prinsenbeek en dat misten de bewoners toch. Dinsdag kwam daar verandering in, en wel in de vorm van een buitenbingo.
  Dinsdag 07 april 2020
  Reacties1 reactie(s)
  • *

   Afhaalloket De Peer weer open

   De wijnverkoop in samenwerking met de groothandel bij De Peer zaterdag was aanleiding voor de gemeente om alle activiteiten van het restaurant bij het Liesbos per direct stil te leggen. Vandaag mocht eigenaar Mark ter Beek zijn afhaalloket voor maaltijden weer openen. Een boete heeft hij naar eigen zeggen niet gehad.
   Dinsdag 07 april 2020
   Reacties1 reactie(s)
   *

   Dicht tot 28 april, meer spoedbehandelingen

   Mondzorgcentrum de Lind & Restyle your Smile heeft besloten de deuren nog gesloten te houden tot 28 april. In de komende weken gaat de tandartspraktijk wel de criteria voor ‘spoedbehandelingen’ versoepelen. ‘Omdat wij het onverantwoord vinden om essentiële mondzorg nog langer uit te stellen.’
   Dinsdag 07 april 2020
   Reacties3 reactie(s)
  • *

   Zorgen over hard rijden sluipverkeer Liniewal

   Nu een deel van de Beeksestraat in Prinsenbeek is afgesloten vanwege wegwerkzaamheden, wordt de Liniewal gebruikt als sluiproute. Buurtbewoners maken zich zorgen over de snelheid waarmee op het woonerf wordt gereden.
   Maandag 06 april 2020
   Reacties14 reactie(s)
   *

   Boekendonck nog dicht, wel thuisbrengservice

   Vanwege het coronavirus blijft vrijwilligersbibliotheek Boekendonck gesloten tot eind april. Ook de boekenkist en de bestellingenkast van de bibliotheek zijn niet bereikbaar. Maar biebboeken lezen blijft mogelijk.
   Maandag 06 april 2020
   Reacties2 reactie(s)
  • Tandartspraktijk start op na Pasen

   Mocht de overheid niet verplichten de praktijk te sluiten voor een bepaalde tijd, dan wil tandartspraktijk Van den Goorbergh in Prinsenbeek na Pasen 'gefaseerd' starten met tandheelkundige behandelingen. Om zo de continuïteit in de zorg te waarborgen. Bij MZC De Lind & Restyle your Smile wachten ze nog even op nadere richtlijnen van de beroepsvereniging. Ook bij Gezonde Mooie Tanden blijven behandelingen nog beperkt tot acute zorg, volgens de website van de praktijk.
   Maandag 06 april 2020
   Reacties10 reactie(s)
   *

   Beekse Quiz naar volgend voorjaar

   De Beekse Quiz 2020 kon niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Dit weekend heeft Stichting De Drie Linden besloten om deze niet op een later tijdstip dit jaar te laten plaatsvinden, maar door te schuiven naar 26 maart 2021.
   Maandag 06 april 2020
   Reacties1 reactie(s)
  • *

   Lief Prinsenbeek

   Dorpsbewoner Carmen Verschuur schreef ‘Lief Prinsenbeek’. Een gedicht dat mensen mogelijk wat troost kan bieden in deze tijd van corona, of in ieder geval de gevoelens onder woorden brengt die bij velen leven.
   Zondag 05 april 2020
   Reacties1 reactie(s)
   *

   ‘Hagedonk niet zwaarder getroffen dan andere locaties’

   Hoeveel cliënten in zorgcentrum Thebe Hagedonk in Prinsenbeek de afgelopen maand besmet zijn geraakt met het coronavirus kan woordvoerder Jeroen Hurkens van Thebe niet zeggen. ,,Maar ik denk dat Hagedonk niet zwaarder getroffen is dan andere locaties.’’
   Zondag 05 april 2020
   Reacties0 reactie(s)
  • (Foto: BOTS Bootcamp & Obstacle Training & Survival)

   Workout via Instagram

   Zijn nieuwe bootcampcircuit aan de Strijpenseweg in Prinsenbeek blijft nog gesloten. Maar voor degenen die toch graag willen trainen in deze tijd van ‘anderhalve meter afstand houden’ zorgt Larry Rombouts van BOTS Bootcamp & Obstacle Training & Survival nu elke dag voor workouts via Instagram.
   Zondag 05 april 2020
   Reacties0 reactie(s)

   Burgemeester sluit Wine drive-thru bij De Peer

   De Wine drive-thru van wijngroothandel La Persistance op het terrein van restaurant De Peer bij het Liesbos is vandaag op last van burgemeester Depla gesloten. De verkoop vond niet volgens de regels plaats, meldt de Gemeente Breda.
   Zaterdag 04 april 2020
   Reacties3 reactie(s)
  • *

   Extra veel Zonnebloem paasmandjes

   De Zonnebloem Prinsenbeek kreeg maar liefst driehonderd aanmeldingen voor de paasmandjesactie binnen, bijna het dubbele van andere jaren. Daarom maakten vrijwilligers vrijdag even zoveel paasmandjes, bedoeld voor dorpsgenoten buiten de zorginstellingen die ook wel wat extra aandacht kunnen gebruiken.
   Zaterdag 04 april 2020
   Reacties8 reactie(s)

   Politie waarschuwt sporters bij Bliksemschicht

   De politie heeft zaterdagochtend sporters bij de Bliksemschicht aan de Leursebaan een waarschuwing gegeven. Dit vertelt iemand die de grote groep, net als vorige keer, daar met diverse materialen had zien bootcampen.
   Zaterdag 04 april 2020
   Reacties4 reactie(s)
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.