Groenrijk zomergoed
  1. Sloop pastorie start volgende week

    De sloop van de voormalige pastorie aan het kerkplein in Prinsenbeek start volgende week. Eerst wordt het pand gestript en ontdaan van nog een plek asbest. Daarna gaat het tegen de grond. Binnen vier weken moet het helemaal zijn gesloopt.
    • (Schetsontwerp herontwikkeling pastorie N.G.D. 2018 B.V. I JMW Architecten B.V.)

    Daarna zal er nog wat grondwerk worden verricht, onder meer vanwege de kelder die onder de pastorie zit, vertelt Jan Hoppen van projectontwikkelaar Vastlab, die hier een nieuw wooncomplex met acht -  inmiddels verkochte - appartementen gaat realiseren.

     

    Het appartementencomplex wordt grotendeel in modules gebouwd in de woningbouwfabriek Homes Factory van Vastlab en Bouwbedrijf Boot. Als de modules worden geplaatst, is bijna alles al klaar, aldus de projectontwikkelaar. ,,Door op deze wijze te bouwen is er minder CO2-uitstoot en komt er minder stikstof vrij op de bouwplaats. Voor de bouwvakkers is het met de slimme bouwsystemen in de fabriek ook efficiënter werken.’’

     

    Modules

    Volgens planning worden begin juni de palen van de nieuwbouw geboord. Daarna worden de drieëntwintig modules in twee series geplaatst. Begin juli de eerste elf; dan staat in een week al de helft van het gebouw. Begin oktober volgen de laatste twaalf, inclusief de balkons. Zodra die aan elkaar zijn bevestigd, zijn de woningen klaar. Daarna zijn er nog enkele weken nodig voor de gebruikelijke afwerking, met onder meer het plaatsen van keukens.

     

    Het gaat hier niet om het bekende prefab bouwen, maar om 3D-modulair bouwen, legt Hoppen uit. Dit houdt in dat de elementen van wanden, vloeren en gevels al aan elkaar vastzitten. Alleen de zonnepanelen moeten er nog op. ,,Het betreft houtskeletbouw, versterkt door een staalconstructie. Het moet allemaal een stuk sterker zijn dan bij traditionele bouw omdat de modules moet worden verplaatst. Er wordt ook geen cement gebruikt, maar duurzame beton zonder hoogovencement.’’

    Maandag 19 april 2021
    Prinsenbeekpastoriesloopmodulair bouwenVastlabBouwbedrijf Bootappartementencomplex
    • (Schetsontwerp herontwikkeling pastorie N.G.D. 2018 B.V. I JMW Architecten B.V.)
    Deel dit artikel op:
    0
    [nexturl]
    Reacties
  1. Iets gebeurd in ons dorp?
    Een aankondiging?
    Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.

    Download de app voor iOS

    Download de app voor Android