Groenrijk Pasen
  1. Sloop Griffioen begonnen

    Bij aanvang van de schoolvakantie is de sloop van het eerste deel van het ruim vijftig jaar oude gebouw van basisschool De Griffioen in Prinsenbeek gestart. Eerst wordt deze en volgende week het aanwezige asbest verwijderd. Daarna wordt het gebouw aan de Molenstraat tot en met de aula verder gesloopt.

    Dit werk moet na de zomervakantie klaar zijn, zodat dan kan worden gestart met de nieuwbouw van fase 1, vertelt projectleider Allard Zijlstra van opdrachtgever BreedSaam. Dit stuk van de nieuwbouw moet komend schooljaar worden gerealiseerd.

     

    De Griffioen krijgt een nieuw schoolgebouw op de bestaande locatie aan de Schoolstraat in Prinsenbeek. Dit gaat ruimte bieden aan ongeveer evenveel leerlingen als in het oude gebouw les kregen.  In verband met de huisvesting van de ruim vijfhonderd kinderen wordt de nieuwbouw in twee fasen uitgevoerd. De leerlingen zijn tijdens bouwfase één gehuisvest in een deel van het bestaande gebouw, de tijdelijke units en de schoolwoningen (gebouw met balkonnetjes).

     

    Nadat fase één is gerealiseerd, verhuist een deel van de leerlingen naar bouwdeel één van de nieuwbouw. In de zomervakantie van 2023 wordt de overige bestaande bebouwing gesloopt. De tweede fase omvat het deel aan Tournooiveld/Schoolstraat, dat in schooljaar 2023/2024 wordt gerealiseerd. In 2024 worden de schoolwoningen verbouwd. Die zijn tot die tijd ingericht met leslokalen, maar worden daarna op de begane grond aangepast voor kinderopvang en op de verdieping voor buitenschoolse opvang.

     

    De werkzaamheden worden uitgevoerd door bouwbedrijf Boot, Van Dijnsen en Bink Elektro. Tijdens de bouw wordt de Bouwapp ingezet, om met de omgeving van het project te communiceren over eventuele hinder en hoogtepunten.

     

    BreedSaam is de coöperatie van schoolbesturen van het primair en speciaal onderwijs in Breda. BreedSaam is eigenaar van nagenoeg alle schoolgebouwen van het primair en speciaal onderwijs in de gemeente Breda, waaronder de drie scholen in Prinsenbeek.

    Donderdag 28 juli 2022
    Prinsenbeekbasisschool De GriffioensloopschoolgebouwBreedSaam
    Deel dit artikel op:
    0
    [nexturl]
    Reacties