Groenrijk zomergoed
 1. Mooie afsluiting ‘buurtzomer 2018'

  Het blijft maar mooi weer, dus ook de laatste buurtmiddag van het seizoen vandaag kon buiten plaatsvinden. Opnieuw kwam er een grote groep belangstellenden samen, dit keer bij Museum De Rijf aan de Brielsedreef in Prinsenbeek.
  (Foto's: Ad van den Bliek)

  ,,De eersten waren er al om kwart voor twee’’, aldus Wout Timmers, die deze activiteit voor Heemkundekring ‘Op de Beek’ coördineert. De belangstelling is groot. ,,We hebben steeds rond de dertig mensen.’’ En die worden allemaal voorzien van koffie, thee en wat lekkers.

   

  Net als andere jaren, zorgt Timmers telkens voor een lijstje gespreksonderwerpen. ,,Maar dat is niet echt nodig; ze beginnen zo al te buurten’’, lacht hij. Aan één kant van de tafels gaat het over de gemeente. ,,Die moet stimuleren dat mensen de BuitenBeter-app meer gaan gebruiken’’, verklaart één van de aanwezigen. Verderop bespreken ze de droogte en de gevolgen voor de natuur en voor de boeren. En aan de andere kant zitten ze naar eigen zeggen ‘wat te roddelen’. Eén van de sprekers daar zet dat toch even recht: ,,Eigenlijk ging het zojuist over hoe er vroeger werd gewerkt, en over gezondheid, ‘MeToo’ en de privacyregels.’’

   

  Elke keer komen er ook weer nieuwe mensen, aldus Timmers, die noteert wie er allemaal bij zijn. ,,In totaal bestaat de groep nu uit zo’n 55 buurters, die er nooit allemaal tegelijk zijn. Meestal komen er rond de dertig op een buurtmiddag af. ,,Ook de iets jongere generatie groeit’’, stelt Timmers tevreden vast.  

   

  Eerder dit seizoen waren er al samenkomsten in Park Over-Bos, in De Hooiberg en in De Nispenhoeve. Volgend jaar organiseert de heemkundekring in de zomer weer buurtmiddagen, dat staat al vast.

  Donderdag 23 augustus 2018
  Prinsenbeekbuurtenzomerheemkundekring op de beek
  (Foto's: Ad van den Bliek)
  Deel dit artikel op:
  0
  [nexturl]
  Reacties