Groenrijk zomergoed
  1. Janssen ’n van Dongen nu echt open

    Midden in de coronalockdown gingen ze van start. Drie weken geleden waren ze voor het eerst open, toen nog alleen voor afhaal en bezorging. Maar sinds zondag zijn gasten ook binnen van harte welkom bij lunchspeciaalzaak Janssen ’n van Dongen in de Loopstraat in Prinsenbeek.

    En meteen bij opening genoten de eerste bezoekers er al van een kopje koffie en lekker stuk taart.

     

    De laatste puntjes moeten nog op de i, maar ze zijn er echt klaar voor om hun gasten te ontvangen, vertelt Claudia van Dongen, die samen met Frencie Janssen de horecazaak heeft opgezet. Het tot sfeervolle ruimte omgebouwde deel van de vroegere Rabobank is uitnodigend ingericht. Met de in het oog springende groene balie en open keuken en de uitnodigende vitrine vol taart en hapjes. Een lange, roze bank tegen de muur, een stamtafel met kranten en tijdschriften en opvallende schilderijen aan de muur. Van Colette Holleman, ze zijn te koop. In de ander hoek een zitje met leren fauteuils. Ballonnen bij de ingang bij gelegenheid van de opening, de geur van verse broodjes en een rustig muziekje op de achtergrond.

     

    In de keuken is volop bedrijvigheid deze zondagochtend; ze verwachten zo meteen een grote groep om te lunchen. Dochters Lotte en Freeke zijn ingevlogen om te helpen. Het is eigenlijk meteen vanaf de start al druk in de zaak, vertelt Claudia, die dit niet had verwacht. Voor de opstart kwam het eigenlijk nog niet eens zo slecht uit dat het alleen nog afhaal en bezorging was. ,,Je moet toch eerst nog je weg vinden.’’ Vooral dat alles vers wordt gemaakt, wordt erg gewaardeerd, is haar ervaring.

     

    De eetgelegenheid is zeven dagen per week geopend. Ook afhaal en bezorging blijven mogelijk. Gasten kunnen er terecht voor zowel broodjes, lunch, borrelplank als eigen gemaakte pincho’s. Facebook Janssen 'n van Dongen

    Maandag 31 januari 2022
    PrinsenbeekJanssen 'n van Dongenlunchspeciaalzaak
    Deel dit artikel op:
    0
    [nexturl]
    Reacties
  1. Iets gebeurd in ons dorp?
    Een aankondiging?
    Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.

    Download de app voor iOS

    Download de app voor Android