Groenrijk 728 kerst
 1. Crowdfunding klok zichtbaar op toren

  De crowdfundingactie voor reparatie van de torenklok van kerk OLV ten Hemelopneming in Prinsenbeek is nu ook zichtbaar op de toren zelf. Zaterdagochtend werd er een grote ‘thermometer’ opgehangen, met hierop geldbedragen oplopend tot het streefgetal van 25.000 euro.

  Op dit moment staat de teller op ongeveer 2.000 euro, onder meer van de actie bij de grote kerstboom op de Markt.

   

  De klok in de toren is al enkele maanden kapot. Reparatie ervan blijkt duurder dan aanvankelijk gedacht. Het bestuur van Parochie Heilige Maria Magdalena wil via crowdfunding geld ophalen voor herstel van de torenklok.

   

  Maatschappelijk beheer

  ,,Het parochiebestuur ziet reparatie van het uurwerk als maatschappelijk beheer’’, legt parochievrijwilliger Huib Jansen uit. ,,Het is een klok voor het hele dorp en het is de bedoeling dat de gemeenschap zelf het uurwerk betaalt.’’ De hoop is daarom gevestigd op de inwoners van Prinsenbeek. ,,Als ieder gezin vijf euro zou bijdragen, lukt het om het bedrag bijeen te brengen. En kan de 57 jaar oude klok worden vervangen, en de nieuwe weer twee generaties mee.’’

   

  Reparatie omvat vervanging van de motoren, het besturingssysteem en meer. Omdat er toch een hoogwerker nodig is, wil het parochiebestuur meteen ook led-verlichting op de wijzerplaten aanbrengen. Om zo de torenklok weer toekomstbestendig te maken. Het is de bedoeling om het werk in het voorjaar uit te voeren.

   

  Doneren

  Het is mogelijk om een bijdrage te storten op de rekening van Parochie Heilige Maria Magdalena, namelijk NL41RABO0142468649, ten behoeve van dit doel. Ook de QR-code van WinterWonderBeek kan worden gescand; dan komt het geld via deze stichting op dezelfde rekening terecht. Verder is de donatieknop bij de emballage-inzameling van Jumbo Miegielsen nu voor dit doel. 

  Zaterdag 15 januari 2022
  Prinsenbeekkerktorenkloktorenklokparochie Heilige Maria Magdalenakerk OLV ten Hemelopnemingcrowdfunding
  Deel dit artikel op:
  0
  [nexturl]
  Reacties