Groenrijk 728 kerst
 1. Buurt haalt geld op voor AED Westrik

  Ook de nieuwe wijk Westrik in Prinsenbeek heeft binnenkort een AED-apparaat binnen handbereik. De bewoners hielden een inzamelingsactie voor de aanschaf ervan via het platform BuurtAED.nl van Philips en de Hartstichting en die was een groot succes.
  Buurt haalt geld op voor AED Westrik
  (Foto: BuurtAED.nl)

   

  Binnen een week hadden ze het bedrag om een AED met bijpassende buitenkast te kopen. Dit mede dankzij een donatie van Giesbers Ontwikkelen en Bouwen.

   

  Initiatiefnemer van de actie Jeroen van Drongelen vindt het nodig dat er in elke wijk of buurt een AED hangt. ,,In Prinsenbeek hangen er wel meer, maar als elke seconde telt wil je er toch zo snel mogelijk één hebben.”

   

  Wanneer het apparaat wordt opgehangen en op welke plek precies is nog niet exact bekend, maar Van Drongelen verwacht dat dit binnen een maand wel is geregeld. Het apparaat wordt ook aangemeld bij de Stichting Prinsenbeek Hartsafe, die ervoor zorgt dat de AED’s in het dorp zoveel mogelijk voor iedereen bereikbaar zijn en die ook lessen reanimatie verzorgt.

   

  Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een draagbaar apparaat dat met een elektrische schok het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. De kans op overleven is het grootst als binnen zes minuten gestart wordt met reanimeren en een AED wordt ingezet. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

   

  AED's in Prinsenbeek

  Er hangen op dit moment ruim dertig AED’s in de openbare ruimte in en rond Prinsenbeek (klik hier).  Dat betekent dat in het grootste deel van Prinsenbeek binnen zes minuten een getrainde bediener met een AED-apparaat ter plekke kan zijn, ook omdat er al veel geoefende vrijwilligers zijn. Jaarlijks wordt er in Prinsenbeek ongeveer tien keer gebruik gemaakt van een AED-apparaat.

  Maandag 08 maart 2021
  PrinsenbeekAEDreanimatieWestrik
  Buurt haalt geld op voor AED Westrik
  (Foto: BuurtAED.nl)
  Deel dit artikel op:
  0
  [nexturl]
  Reacties