Groenrijk zomergoed
 1. Breintheorie voor leuker en losser leven

  Marlene Hanssen (65) uit Prinsenbeek schreeft het boek ‘Snoer de krokodil zijn bek’. Begin juni kwam het uit. De ondertitel ‘Ontdek hoe jouw brein je voor de gek houdt, lach erom en doe het anders’ geeft prijs waar het over gaat.
  • (Foto: Marlene Hanssen)

  Namelijk over de werking van het brein, over bewustwording van angsten en overtuigingen en de mogelijkheid ervoor te kiezen het anders aan te pakken.

   

  ‘Snoer de krokodil zijn bek’ staat vol breintheorie. Het is lichtvoetig geschreven, met een directe koppeling naar de praktijk, aldus de schrijfster. Hiermee nodigt ze de lezer uit oude overtuigingen overboord te gooien en nieuwe dingen te ontdekken.

   

  Het boek leest als een reisgids voor het leven, met tal van voorbeelden uit het alledaagse leven, vertelt Hanssen, die hiermee een brug slaat tussen fysieke en psychologische theorieën over het hoe en waarom van onze keuzes en de praktijk van alledag. Het is een uitnodiging om naar binnen te keren en het anders te doen.

   

  Minder braaf maar toch aardig

  ,,Dit is een boek waarmee je leert minder braaf maar toch aardig te zijn’’, schrijft Hanssen in haar voorwoord. Het zijn de lessen die ze leerde in haar vierentwintig jaar praktijkervaring en diverse studies, onder andere bij Professor Dr. Fred Korthagen, die ze wist om te zetten naar een praktische leidraad voor mensen die bereid zijn te investeren in gedragsverandering. ,,Het leidt tot leuker en losser leven’’, zegt de schrijfster. ,,En de weg ernaar toe is al even prettig. Want anders programmeren van ons brein hoeft niet ingewikkeld en vervelend te zijn.”

   

  Marlene Hanssen werkt ruim 24 jaar in haar eigen praktijk ‘Vertrouwen’ in de Bosloop in Prinsenbeek als natuurgeneeskundige en stress- en burnoutcoach, voetreflexoloog, reiki-master en master NLP. Ze deed dat jarenlang naast haar werk als docent in het VMBO- en MBO-onderwijs.

   

  Met haar boek ‘Snoer de krokodil zijn bek’ wil zij mensen uitnodigen zichzelf van kleine en grote krokodillen te bevrijden en op weg te gaan naar een gelukkiger, blijer én spannender leven. ‘Snoer de krokodil zijn bek’ is een 156 pagina’s tellende paperback, voor €22,50 te koop via de website van Marlene Hanssen: https://www.snoerdekrokodilzijnbek.nl/boek en ook te bestellen als e-book. Marlene Hassen is bereikbaar via tel. 06-31041140 en info@praktijkvertrouwen.nl. Zie ook: www.praktijkvertrouwen.nl

  Woensdag 01 juli 2020
  Prinsenbeekboekbreinnatuurgeneeskunde
  • (Foto: Marlene Hanssen)
  Deel dit artikel op:
  0
  [nexturl]
  Reacties