1. VVD wil af van OZB op nissenhutten

  VVD wil af van OZB op nissenhutten
  De VVD Breda heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd of het mogelijk is om de OZB-heffing op nissenhutten af te schaffen. Boeren die ruimte ter beschikking stellen om carnavalswagens te kunnen bouwen, worden hiervoor nu bestraft in de vorm van een belastingheffing, stelt de fractie.

  VVD-raadslid Carla Kranenborg-Van Eerd: ,,De afgelopen jaren hebben we bereikt dat deze bouwplekken voor carnavalswagens niet meer elk jaar afgebroken hoeven te worden. Dit scheelt een hoop tijd, energie en geld voor de bouwclubs. Nu lijkt er hierdoor een situatie te zijn ontstaan waarin er onroerendezaakbelasting (OZB) moet worden betaald over de nissenhutten.”

   

  Ze vindt het lastig om aan te geven wat dat extra kost, omdat dit niet gespecificeerd op de aanslag is terug te zien. Een rekenvoorbeeld toonde volgens haar aan dat het om gemiddeld zo’n honderd euro zou kunnen gaan. Maar los van het geld gaat het ook om het principe, vindt ze.

   

  De VVD heeft de wethouder Financiën gevraagd welke grondslag gehanteerd wordt in de OZB-heffing voor nissenhutten en of zij mogelijkheden ziet om de nissenhutten niet mee te nemen in de waardebepaling van boerderijen. ,,Dan kunnen de bouwclubs hun middelen steken in carnavalswagens, en kunnen wij daarvan genieten in een van de mooie optochten”, aldus Kranenborg. Mocht het mogelijk zijn om deze heffing af te schaffen, dan heeft dit nog geen effect in 2019.

  Vrijdag 07 december 2018
  Prinsenbeeknissenhuttencarnavalozbbredavvd
  VVD wil af van OZB op nissenhutten
  Reacties