Groenrijk zomergoed
  1. Derde kunstgrasveld voor Beek Vooruit

    Om meer train- en speeluren te creëren gaat Beek Vooruit een derde kunstgrasveld aanleggen op Sportpark De Heikant, op de plek van het huidige D-veld. De bijzondere algemene vergadering van de Prinsenbeekse voetbalvereniging heeft begin april goedkeuring gegeven aan de plannen van het bestuur.
    (Plattegrond: Beek Vooruit)

    Op Sportpark de Heikant is het zowel door de week als in het weekend zeer druk op de voetbalvelden. Het gevolg is dat er door de meeste teams maar eens per week getraind kan worden en er nauwelijks oefen- of inhaalwedstrijden gespeeld kunnen worden. Ook volgens de normen van de KNVB zit de club in relatie tot het aantal leden krap in de velden.

     

    Het terrein van Beek Vooruit binnen Sportpark De Heikant kan niet worden vergroot. Maar kunstgras kan frequenter worden bespeeld dan natuurgras en biedt daarmee een oplossing voor het capaciteitsprobleem. Ook wordt er tegelijk verlichting aangelegd.

     

    Het kunstgrasveld zal worden voorzien van een kurk infill, wat zorgt voor een natuurlijke en comfortabele ondergrond voor de spelers. Deze kurk infill is ook aanwezig op onze twee andere kunstgrasvelden.

     

    Forse investering

    De forse investering bedraagt in totaal bijna 865.000 euro. De gemeente Breda draagt door een eenmalige subsidie een bedrag van 250.000 euro bij en via de BOSA (subsidie Rijksoverheid) komt er nog een bijdrage van 175.000 euro. De SESAB, de SSB en Beek Vooruit dragen ieder 40.000 euro bij. Het resterende bedrag van 320.000 euro wordt betaald door SESAB (Stichting Exploitatie Sportaccomodatie Beek Vooruit).

     

    SESAB verhuurt het veld vervolgens door aan Beek Vooruit, die hierdoor een huurverhoging van 30.000 euro per jaar voor gaat betalen. Deze huurverhoging wordt voor tweederde deel gefinancierd door een contributieverhoging voor de leden. De resterende 10.000 euro wil de vereniging samen met SESAB en de SSB (Stichting Sponsoring Beek Vooruit) op een andere manier bij elkaar krijgen.

     

    Deze zomer bouwen

    Beek Vooruit gaat nu eerst de omgeving informeren. Als daarna het financiële plan helemaal definitief is, wordt de aanbesteding georganiseerd. Als alles volgens plan verloopt wordt er deze zomer gebouwd, waarmee de club het nieuwe veld aan het begin van het nieuwe seizoen 2024-2025 in gebruik kan nemen.

    Dinsdag 16 april 2024
    PrinsenbeekBeek Vooruitvoetbalkunstgras
    (Plattegrond: Beek Vooruit)
    Deel dit artikel op:
    0
    [nexturl]
    Reacties