Trined 728
 1. BAK richt zich op wat wél kan en mag

  Ondanks de beperkingen vanwege corona is de Beeckse Algemene Karnavalsstichting (BAK) gestart met de voorbereidingen voor het 55e jaar van de BAK van Boemeldonck. ‘Zoals iedereen zal begrijpen zullen er beperkingen zijn in de mogelijkheden, maar moeten we ons richten op wat we wel gezamenlijk kunnen en mogen organiseren’, aldus het BAK-bestuur.
  BAK richt zich op wat wél kan en mag

  Het toch al zeer bijzonder verlopen 54e jaar van de BAK van Boemeldonck werd aan het einde, nog voor de evaluaties, verstoord door de coronacrisis. Door alle maatregelen werden de laatste activiteiten, zoals de clubvergadering, medewerkersvergadering, senaatsvergadering en de keuze van de leuze tot nader order uitgesteld. ‘Nu de regelingen stap voor stap worden versoepeld, zijn wij ook in staat om concrete plannen te maken’, aldus het BAK-bestuur.

   

  Dansmarietjes

  Zo worden alvast voorbereidingen getroffen voor de auditie van de dansmarietjes. Het is gebruikelijk dat de aanmelding plaatsvindt als de nieuwe lichting dansmarietjes in groep 5 van de basisschool zit. Omdat alles nu nog heel onzeker is, heeft de BAK van Boemeldonck de planning aangepast. De aanmelding zal gewoon plaatsvinden terwijl de kinderen nog in groep 5 zitten, maar de audities zullen pas begin september zijn. Na 8 juni zullen de begeleidsters langs de groepen 5 gaan en de brieven aan de meisjes uitdelen.

   

  Ook op de planning van de andere activiteiten van het 55e jaar heeft de coronacrisis invloed. ‘Wat mag wel, wat kan niet en hoe kunnen we plannen binnen de onzekerheid van de huidige situatie?’, stelt het BAK-bestuur. Dat voert hierover regelmatig overleg met Gemeente Breda en andere carnavalsstichtingen.

   

  Keuze leuze

  Voor komende week staat de senaatsvergadering gepland, inclusief de keuze van de leuze. Daarna is er weer overleg met de andere stichtingen en de afgevaardigden van de clubs.

   

  Op basis hiervan zal de BAK iedereen berichten over de (on)mogelijkheden voor de plannen van het komende carnavalsjaar, en hoe ze hiermee kan en wil omgaan. ‘Dit alles in een snel veranderende omgeving, waarin we nog niet ver vooruit kunnen kijken en dus ook geen gedetailleerde uitspraken kunnen doen over of en hoe we carnaval kunnen gaan vieren.’

  Woensdag 27 mei 2020
  PrinsenbeekBAK van Boemeldonckcarnavalcorona
  BAK richt zich op wat wél kan en mag
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.