Groenrijk 728 voorjaar
 1. Zonnebloem bezorgt 300 paasmandjes

  ‘Met dit fruitmandje willen wij u laten zien dat men u niet is vergeten’, staat er in de aanbiedingsbrief bij het paasmandje dat bijna driehonderd Bekenaren deze dagen krijgen thuisbezorgd. Een actie waarvoor weer veel belangstelling is, aldus de Zonnebloem Prinsenbeek, die deze op touw heeft gezet.
  (Foto's: Zonnebloem Prinsenbeek)

  Tot en met vrijdag leveren zo’n 30 vrijwilligers de mandjes af, nadat ze die eerst veelal zelf thuis hebben opgemaakt. De spullen hiervoor konden ze woensdag binnen een toegewezen tijdsblok ophalen in De Drie Linden.

   

  Voor de kosten van de benodigde materialen heeft Parochie Heilige Maria Magdalena een donatie gedaan, naast de opbrengst van de collecte in de kerk van afgelopen zondag. De firma Aartsen heeft het fruit gesponsord.

   

  De gedachte achter de jaarlijkse paasmandjesactie van de Zonnebloem is dat er in deze tijd ook buiten de zorgstellingen veel dorpsgenoten zijn die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken.

   

  De Zonnebloem probeert mensen met een fysieke beperking en personen die weinig contacten hebben het leven aangenamer te maken door regelmatige bezoeken en diverse activiteiten. Daarnaast wil ze nu extra aandacht geven aan mensen die door bijzondere omstandigheden wel een extra blijk van aandacht kunnen gebruiken. 'Niet alleen door de nog steeds aanwezige beperkingen vanwege corona, maar ook door soms zeer onverwachte ernstige ziekte, overlijden of vereenzaming’, schrijft de Zonnebloem in de aanbiedingsbrief.

  Donderdag 01 april 2021
  PrinsenbeekZonnebloemPasenfruitmandjes
  (Foto's: Zonnebloem Prinsenbeek)
  0
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.