Groenrijk 728 kerst
 1. Voor tweede keer dagwinnaar

  Voor de tweede keer dit seizoen is het Ad Voesenek woensdag gelukt om dagwinnaar te worden bij Rikclub de Swaen. Met 73 punten bleef hij Ria Basstein (65 punten) en Toon vd Bliek (62 punten) net voor.

  Door Jos Ermens

  Proficiat Ad, knap gedaan, want de tegenstand was niet mals met maar liefst 35 rikkers, bijna een recordaantal.

   

  Terwijl er aan diverse tafels gesproken werd over de verkiezingen, het klimaatprobleem en thema’s als vliegangst en zelfs de kleur van onze pieten, werd er ook nog fanatiek gekaart. Sommige gingen wel heel erg ver om punten te halen. Er was zelfs iemand die goocheltrucs uithaalde, waardoor er plots kaarten te weinig waren. Uiteindelijk bleek die kaart dan toch handig tussen de tafels verdonkermaand te zijn. Dus gelukkig weer verder gekaart. En zelfs verzaken - waarbij Jan Kleemans, zeer sociaal ingesteld, dit nog door de vingers zag - hielp deze rikker uit de Neelstraat niet aan extra punten. Sterker nog, bij een misère had hij zelfs moeite om tot 13 te tellen en ging hij dus in de fout. Al verkondigde hij, volkomen overtuigd van eigen gelijk, dat hij dit bewust deed. Wat het plan daarachter moet zijn geweest is me nog steeds een raadsel, maar het leverde mij gelukkig 12 punten op.

   

  Opvallende uitslagen van deze avond waren er zeker. Wat te denken van Ria die met haar 65 punten steeg naar de zevende plaats. En Kees Martens die meestal in de top is terug te vinden en nu met -69 in de onderste helft van de ranglijst staat. Johan Schaafsma daarentegen behield wel zijn constante niveau, - 59 dus. Ook Thuur voegde weer wat minpuntjes toe en viert binnenkort zijn tweede lustrum met het traject ‘Ik zit in een leerproces’.

   

  De stand onderin laat al wel een duidelijke scheiding zien:

  1. Thuur Römer - 137
  2. Johan Schaafsma - 140
  3. John Kerstens - 163

   

  Bovenin zien we een nieuwe lijstaanvoerder en zijn de verschillen nog klein:

  1. Toon vd Bliek 189
  2. Ad Voesenek 167
  3. Jos Ermens 163
  4. Jan Matthee 145
  5. Toon Houtepen 142

   

  Natuurlijk heeft iedereen nog volop kansen. Er zijn immers nog maar 6 van de 19 wedstrijden gespeeld. Dus op naar de volgende rikavond, woensdag 29 november vanaf 19.30 uur in De Swaen. Zoals altijd is iedereen weer van harte welkom.

  Maandag 20 november 2023
  RikkenPrinsenbeekDe Swaen
  Deel dit artikel op:
  0
  [nexturl]
  Reacties