Groenrijk zomergoed 728
 1. Tijdelijke pop-up horeca in Park Over-Bos

  De gemeente Breda heeft voor vier locaties een vergunning verstrekt voor tijdelijke horeca pop-ups. Die stands moeten zorgen voor een betere spreiding bij drukte en mooi weer. Park Over-Bos in Prinsenbeek is één van deze plekken.
  Tijdelijke pop-up horeca in Park Over-Bos

  Deze week bleek park Valkenberg in Breda tegen zijn grenzen aan te lopen vanwege de zonnige omstandigheden. De burgemeester heeft daarom besloten om andere plekken in de stad aantrekkelijker te maken, door onder meer verkoop van drank- en etenswaren en het aanbieden van bijvoorbeeld bootcamps. De vier locaties zijn het Wilhelminapark, het Van Sonsbeeckpark, het Boeimeerpark en park Over-Bos in Prinsenbeek.

   

  Het slechte weer gooit roet in het eten dit Paasweekend, maar Breda bereidt zich niettemin voor op zonnig weer deze lente. De ervaring leert inmiddels dat vooral het Valkenberg veel Bredanaars lokt, aldus de gemeente. ‘De lockdown blijft echter ook de komende weken een feit, evenals de sluiting van de reguliere horeca. Iedereen moet voorlopig noodgedwongen nog ‘dichtbij huis’ recreëren en elkaar ontmoeten.’

   

  Drukte spreiden

  Om coronaproof te recreëren, wil Breda de drukte beter over de stad spreiden. Daarom maakt de gemeente andere groene plekken en parken aantrekkelijker als alternatief voor de drukke plekken. Onder meer met standplaatsen voor de horeca. In de weekends worden hier volgens de gemeente bij gunstige weersomstandigheden ook sportieve workshops gegeven.

   

  De horecastandplaatsen mogen in de parken blijven tot eind mei. Verkoop van alcohol is er niet toegestaan.

  Vrijdag 02 april 2021
  PrinsenbeekPark Over-Boshorecacorona
  Tijdelijke pop-up horeca in Park Over-Bos
  0
  Reacties