Groenrijk 728 kerst
 1. 'Sweet Mixie leert kinderen trots te zijn op wie ze zijn'

  De van oorsprong Prinsenbeekse Evelyne Verpaalen heeft deze week een peuterboekje uitgebracht. ‘Sweet Mixie’ gaat over acceptatie, diversiteit, liefde en respect in de multiculturele samenleving.
  (Illustraties: www.sweetmixie.com)

  Evelyne heeft de afgelopen jaren internationaal gewerkt als model en makelaar. Twee jaar geleden veranderde haar leven totaal, schrijft ze op de website sweetmixie.com. Ze  werd moeder van Dane.

   

  Evelyne woont in Amsterdam samen met Damion, die Amerikaans is. Ze voeden Dane tweetalig op. ,,Voor het slapen gaan lees ik verhaaltjes voor en soms verzin ik zelf een verhaal. Zo is Sweet Mixie ontstaan. Dane was zo enthousiast over het verhaaltje, dat het me leuk leek om dit ook met andere kinderen te delen.’’

   

  Sweet Mixie is gaat over een vogeltje dat er anders uit ziet dan andere vogels. ,,De bedoeling van het verhaal van Sweet Mixie is dat kinderen hun ‘uniekheid’ omarmen in plaats van te proberen ergens bij te horen. Het leert kinderen om trots te zijn op wie ze zijn.’’

   

  Het boekje (€10) is deze week verschenen en is verkrijgbaar bij diverse boekhandels in Breda, bij het Atelier in Prinsenbeek (Tel. 06-17421933) of via mlverpaalen@hotmail.com. Meer info via www.sweetmixie.com.

  Donderdag 04 juni 2020
  PrinsenbeekkinderboekjeSweet Mixiediversiteitacceptatieuniekmulticulturele samenleving
  (Illustraties: www.sweetmixie.com)
  Deel dit artikel op:
  0
  [nexturl]
  Reacties