Groenrijk 728 voorjaarsbloeiers
 1. Reactie op actie

  Christ van Boxel uit Prinsenbeek maakt regelmatig een rondje door het dorp. Over wat hij dan zoal tegenkomt en wat hem opvalt, doet hij verslag op Prinsenbeeknieuws.nl. Vandaag een nieuwe bijdrage.
  Reactie op actie
  (Foto: Christ van Boxel)

  Door Christ van Boxel

  Na mijn vorige schrijven over slecht onderhouden en verwaarloosde voortuinen heb ik zoveel leuke reacties ontvangen, dat ik mij genoodzaakt voel hierop positief te reageren met een gemeend dankjewel. Leuk hoor, dat geeft de schrijver weer nieuwe inspiratie. Er zijn ook enkele reacties binnengekomen van mensen die proberen de schuld een beetje op een ander af te schuiven. Misschien een beetje terecht. Hoe dan ook, je eigen tuin daar blijf je toch zelf verantwoordelijk voor.

   

  Uit het verre verleden herinner ik mij nog de uitspraak van wijlen Janus Oomen, destijds wethouder van Prinsenbeek en later in Breda. Janus vertelde op zijn eigen, altijd rustige manier: Ik denk dat de tijd aangebroken is - en nu komt het - dat wij zullen moeten leren om met het onkruid om te gaan er ermee moeten leren leven. Aanleiding voor deze uitspraak was dat gemeenten hadden besloten om geen onkruidbestrijdingsmiddelen meer toe te passen.

   

  Onkruid zo hoog als straatnaambord

  Naar mijn mening heeft de gemeente Breda deze uitspraak van Janus Oomen wel geaccepteerd, maar op vele plaatsen ook te letterlijk genomen. Als ik dat zie bij onze mooie appartementen, waaronder Parkzicht. Het onkruid groeit hier zo weelderig dat het de hoogte van de straatnaamborden heeft bereikt. Jammer, zo zal Janus het ook niet hebben bedoeld. De werkelijkheid zegt dat het wel zo is, en zeker niet bijdraagt aan het etiket onderhoud. 

   

  Park Over-Bos

  Zo ik nog steeds dagelijks mijn rondje loop door Park Over-Bos deed ik nog de pijnlijke ontdekking dat vandalen weer hadden toegeslagen. Het betreft het naambordje bij de boom van Piet Hanegraaf, het altijd blinkende koperen naamplaatje met jaartal. Blijkbaar vond een of andere onverlaat het nodig dit bord te moeten besmeuren met graffiti of iets dergelijks. Waarschijnlijk niet wetende dat hij door zijn toedoen veel mensen hiermee op de spreekwoordelijke ziel trapt. Gewoon misselijkmakend. 

   

  Mocht de dader dit bij toeval lezen, dan hoop ik dat het tot hem of haar zal doordringen. Dat je misschien berouw hebt, maar vooral het lef om dit eigenhandig te herstellen. En moge dat dan een eerste serieuze stap zijn naar een nieuw, onbedorven leven.

  Woensdag 17 augustus 2022
  PrinsenbeekPark Over-BosonkruidGemeente Bredavandalisme
  Reactie op actie
  (Foto: Christ van Boxel)
  0
  [nexturl]
  Reacties