1. Plan 36 appartementen locatie Michaël

  Plan 36 appartementen locatie Michaël
  Maas-Jacobs Bouwbedrijf B.V. uit Zundert heeft plannen voor de bouw van 36 appartementen op de locatie van het oude Michaël college aan de Vijverstraat 1 in Prinsenbeek. Het gaat hier in 'Prinsenrijck' om een mix van 8 sociale huurwoningen en 28 koopappartementen.

  Binnen enkele weken zal het ontwerpbestemmingsplan ter inzage worden gelegd, verwacht projectleider Sander Marijnissen van Maas-Jacobs. Als de bezwaren beperkt zijn, gaan de appartementen vanaf januari 2019 in de verkoop. Ze kosten vanaf 275.000 euro v.o.n., zo staat op de de website Prinsenrijck.nl. 

   

  Het nieuwe wooncomplex bestaat uit twee aaneengesloten delen. Het blok parallel aan de Haverdijk bestaat uit vier bouwlagen en dat aan de Vijverstraat uit drie. De entree van het wooncomplex bevindt zich aan de Vijverstraat. De bebouwing worden iets teruggelegd, waardoor er rondom het gebouw ruimte ontstaat om de groenstrook te behouden en te versterken.

   

  Bij het bouwplan zullen in totaal 47 parkeerplaatsen gerealiseerd worden, waardoor aan de parkeernormering wordt voldaan. Op het binnenterrein zijn dat er 29.  Aan de voorzijde, aan de Vijverstraat, wordt de parkeerstrook opnieuw ingericht zodat daar ruimte ontstaat voor 18 parkeerplaatsen.

   

  Het schoolgebouw aan de Vijverstraat 1 staat sinds het vertrek van het Michaël college begin 2017 deels leeg. Op 25 januari 2017 is een initiatiefplan ingediend, waarna het college van burgemeester en wethouders van Breda op 17 mei 2017 heeft ingestemd met de ontwikkeling. Het verzoek past niet in het vigerende bestemmingsplan ‘Kom Prinsenbeek’, waarin de gronden de bestemming ’maatschappelijke doeleinden’ hebben. Daarom is een ontwerpbestemmingsplan opgesteld, het plan ‘Prinsenbeek, Vijverstraat 1’. Op 6 maart dit jaar is door de ontwikkelaar Maas-Jacobs een informatieavond voor de buurt georganiseerd. En op 20 juni was Maas-Jacobs aanwezig tijdens de Informatiemarkt Bouwen en Wonen in De Drie Linden.

  Woensdag 10 oktober 2018
  Prinsenbeekmichael collegeMaas JacobsappartementenVijverstraat
  Plan 36 appartementen locatie Michaël
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.