1. Piet Hanegraaf onthult eigen boom

  Piet Hanegraaf heeft een eigen boom in Park Over-Bos in Prinsenbeek. Vanochtend heeft hij de Aesculus indica, ofwel Indische paardenkastagne, dichtbij de dierenwei in het park onthuld.
  (Foto's: Ton van Boxsel, A.F.V.P. Etten-Leur)

  De feestelijke gebeurtenis vandaag was een grote verrassing voor de man die zich zoveel jaren voor de dierenwei, het park en het dorp heeft ingespannen. Samen met echtgenote Jean en familieleden werd hij eerst ontvangen bij één van de dierenwei-vrijwilligers, die dichtbij het park woont. Vervolgens ging het gezelschap naar de boom.

   

  Wijkbeheerder Peter Bosman deed een kort woordje. Piet wist hem bij de Gemeente Breda altijd goed te vinden met facturen voor spullen voor het park, aldus de wijkbeheerder, die nog even wees op de vele naambordjes bij de bomen die sneuvelden tijdens het grasmaaien.

   

  Onder toeziend oog van belangstellenden onthulde Piet vervolgens het naambordje bij zijn eigen boom, waarmee de door hemzelf ooit geïnitieerde bomenroute door het park weer met één boom is uitgebreid,

   

  De boom is een actie van de vrijwilligersgroep van de dierenwei, die in het verleden door hem werd aangestuurd. Dit in samenwerking met het Dorpsplatform Prinsenbeek en de Gemeente Breda. Piet werd anderhalf jaar geleden getroffen door een herseninfarct, waardoor hij niet meer in zijn huis in de Brabantstraat kon blijven. Met echtgenote Jean woont hij nu tijdelijk in Zevenbergen, in afwachting van een woning in Prinsenbeek, ver van zijn zo geliefde Park Over-Bos. Waar hij altijd in touw was en waarover hij zo vaak berichtte in Modern Prinsenbeek en op deze site.

  Zaterdag 15 juni 2019
  PrinsenbeekPark Over-BosPiet HanegraafGemeente BredaDorpsplatformboom
  (Foto's: Ton van Boxsel, A.F.V.P. Etten-Leur)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.