Groenrijk zomergoed
  1. Onderscheiding voor Opkikker-ambassadeur Stijn

    De elfjarige Stijn Koijen uit Prinsenbeek heeft zaterdag samen met zijn gezin kunnen genieten van een speciale Ambassadeursdag van de Stichting Opkikker in Duinrell. Voor hen werd deze dag extra bijzonder toen Stijn de exclusieve Opkikkermedaille kreeg opgespeld.
    (Foto's: Familie Koijen)

    Die mocht hij in ontvangst nemen omdat hij zich zo inzet voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Aan het einde van de zonnige Ambassadeursdag werden alle ambassadeurs verrast met een optreden van Emma Heesters.

     

    Stijn heeft vorig jaar samen met zijn gezin een Opkikkerdag meegemaakt. Sindsdien zet hij zich in voor de stichting als Opkikker-ambassadeur. Op die manier hoopt Stijn ook andere gezinnen te kunnen helpen. En dit is niet onopgemerkt gebleven. Zaterdag werd hij tijdens een ceremonie, na een toespraak door Simone Kleinsma, naar voren geroepen om de speciale Opkikkermedaille in ontvangst te nemen.

     

    Honderden mobieltjes, tablets en meer

    Vooraf had hij honderden mobieltjes, tablets, cartridges, blikjes en flessen ingeleverd. Een groot deel hiervan kwam uit de verzameldozen die bij Jumbo Miegielsen Prinsenbeek staan. Via deze weg bedankt Stijn iedereen enorm voor de vele bijdragen.

     

    En hij gaat door met zijn actie. Dus als je een oud mobieltje, oude tablet en/of cartridge thuis of op je bedrijf/vereniging hebt, kun je die in een verzameldoos doen bij Jumbo in Prinsenbeek. Je kunt Stijn ook mailen via mobieltjesactiestijn@gmail.com. Dan komt hij ze ophalen.

     

    Opkikkerdag

    Stichting Opkikker organiseert voor gezinnen met een langdurig ziek kind een Opkikkerdag, waarbij de gasten de hele dag verrast worden met speciaal voor hen georganiseerde activiteiten. De stichting heeft tot op heden gezorgd voor maar liefst 50.000 lichtpuntjes, want zoveel gezinsleden zijn al verwend tijdens de Opkikkerdagen.

     

    Na afloop van de Opkikkerdag kunnen de kinderen ervoor kiezen om Opkikker-ambassadeur te worden. Zij weten tenslotte als geen ander hoe het is om zo een onbezorgde dag te krijgen. Als ambassadeur doen zij (mee met) allerlei acties om geld op te halen voor de Opkikkerdagen of om de stichting meer bekendheid te geven. Door het ambassadeurschap probeert de stichting deze kinderen trots, eigenwaarde, verantwoordelijkheid, sociaal contact en kracht te geven.

     

    Stichting Opkikker is geheel zelfstandig en afhankelijk van zakelijk en particulier initiatief. Meer informatie over het werk van Stichting Opkikker is te vinden op www.opkikker.nl.

    Maandag 15 april 2024
    PrinsenbeekziekkinderenStichting Opkikker
    (Foto's: Familie Koijen)
    Deel dit artikel op:
    0
    [nexturl]
    Reacties