Groenrijk zomergoed
 1. Onderscheiding Brabants Heem voor Ad van Melis

  Voorzitter Ad van Melis van Heemkundekring Op de Beek kreeg zondagmiddag het ‘Zilveren Draaginsigne van Brabants Heem’ opgespeld. Dit gebeurde tijdens de tweede uitvoering van de jubileumshow Prinsenbeek BinnensteBuiten in De Drie Linden bij de viering het 25 jarig bestaan van de kring.
  • (Foto: Heemkundekring Op de Beek)

  Door Heemkundekring Op de Beek

  Regiovoorzitter Ad Jacobs van de overkoepelende organisatie van heemkundekringen in de provincie Noord-Brabant speldde de onderscheiding op en overhandigde de daarbij behorende oorkonde. Hij roemde Ad om zijn vele verdiensten voor de heemkunde in het algemeen en voor die van Prinsenbeek in het bijzonder. Echtgenote Josien van Melis werd bij de huldiging met een bloemetje verrast.

   

  25 jaar voorzitter

  Ad is betrokken bij de oprichting van onze kring en vanaf die tijd bestuurslid, waarvan 25 jaar voorzitter. Onder zijn inspirerende leiding en tomeloze inzet is de heemkundekring uitgegroeid tot een bloeiende, niet meer weg te denken, vereniging met 600 gezinslidmaatschappen.

   

  De in Gemert geboren voorzitter woont ruim 45 jaar in Prinsenbeek. Mede door zijn werk voor de gemeente Prinsenbeek, en als trouwambtenaar, kent hij Prinsenbeek als geen ander. Met zijn betrokkenheid bij onder meer de acties voor behoud van een zelfstandig Prinsenbeek' en de ondertunneling van de A16/HSL en de Cultuurkring  heeft Ad zijn sporen voor de gemeenschap ruimschoots verdiend.

   

  Namens 'Op de Beek' werd Ad lovend toegesproken door vicevoorzitter Pim Monné. Ad werd geroemd om zijn enthousiasme, organisatietalent en zijn verbindend optreden in ons dorp. Bovendien is hij ook vanaf de oprichting van de Prinsenbeekse heemkundekring de redacteur ‘De Klepel. Een kwartaalblad waar de leden altijd naar uitkijken, waar de nieuwtjes in staan, maar waar ook de geschiedenis van De Beek wordt beschreven.

   

  Ad, van harte gefeliciteerd en geniet van deze zeer verdiende onderscheiding.

   

  En om nog even terug te blikken op drie mooie shows Prinsenbeek BinnensteBuiten afgelopen weekend, hieronder nog enkele foto's.

  Maandag 26 september 2022
  PrinsenbeekHeemkundekring Op de BeekBrabants Heemonderscheiding
  • (Foto: Heemkundekring Op de Beek)
  Deel dit artikel op:
  0
  [nexturl]
  Reacties