Groenrijk 728 voorjaarsbloeiers
 1. Nu 200.000 euro voor gouden tip 'Bolle Jos', moeder en zus vervolgd voor witwassen

  De politie looft 200.000 euro uit voor de gouden tip in de zoektocht naar de uit Prinsenbeek afkomstige Jos Leijdekkers, bekend als 'Bolle Jos', meldde het programma Opsporing Verzocht. Justitie gaat de moeder (68) en zus (27) van verdachte vervolgen voor witwassen, meldt Omroep Brabant.
  (Foto: Uit Opsporing Verzocht)

  Bij deze familieleden zijn in januari bij huiszoekingen in Prinsenbeek, Breda en Rotterdam geld en dure cadeaus gevonden, onder meer een verzameling tassen van tienduizenden euro’s en horloges met een waarde honderdduizenden euro’s, zo was te zien bij Opsporing Verzocht (klik hier). Ouders en zus zouden vorig jaar twee keer naar Turkije zijn gereisd, waar ze de verdachte mogelijk hebben bezocht. Opsporing Verzocht toonde ook beelden van een duur appartement van de familie in Dubai.

   

  De 31-jarige Leijdekkers is op 3 mei 2022 door het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie op de Nationale Opsporingslijst (NOL) en de ‘EU Most Wanted List’ geplaatst. De politie loofde toen 75.000 euro uit, en dat bedrag is nu verhoogd naar 200.00 euro. Leijdekkers wordt beschouwd als een van de zwaarste criminelen van Europa. Hij zou een grote rol spelen in de wereldwijde cocaïnehandel en bij het witwassen van de criminele opbrengsten die daarmee gepaard gaan. Daarnaast wordt hij verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning en dood van een vrouw die in 2019 verdween in Amsterdam. De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Hij verblijft volgens de politie vermoedelijk al langere tijd in Turkije. Voor een eerder bericht: klik hier

  Woensdag 15 maart 2023
  PrinsenbeekLeijdekkersbolle josjustitiepolitietipgeld
  (Foto: Uit Opsporing Verzocht)
  0
  [nexturl]
  Reacties