Groenrijk zomergoed
  1. Nog een dag en complex staat er

    Een kleine drie maanden na het plaatsen van de eerste helft van het nieuwe appartementencomplex, was er dinsdag opnieuw volop bedrijvigheid op de plek van de vroegere pastorie aan de Markt in Prinsenbeek. Hijs- en transportbedrijf M.J. van Riel plaatste er weer zes modules.

    Woensdag volgen de laatste zes, met nog bijzonder grote elementen. Daarna kan de afwerking beginnen. De badkamers zitten er overigens al in.

     

    Het nachtelijk transport van de complete modules vanuit de woningfabriek Homes Factory in Klundert verliep een stuk soepeler van begin september, vertelt één van de medewerkers van het bedrijf ter plaatse. Dit keer konden ze via de snelweg naar Prinsenbeek worden gebracht.

     

    Om zeven uur ’s ochtends kon hier vervolgens worden gestart met opbouwen. Ofwel het hijsen met grote hijskraan van de delen van ruim vijftig ton precies op de smalle palen in de grond. De weersomstandigheden waren wat minder gunstig: geen mooie septemberzon, maar een donkere, natte novemberdag.

     

    Het gaat om in totaal drieëntwintig modules. Zodra die aan elkaar zijn bevestigd, zijn de woningen klaar. Daarna zijn er nog enkele weken nodig voor de gebruikelijke afwerking, met onder meer het plaatsen van de keukens. Het is de bedoeling dat in de toekomst ook de afwerking in de fabriek al plaatsvindt.

     

    Eén van de weinige toeschouwers deze natte dinsdagmiddag is een toekomstige bewoner. Die vertelt dat hij verwacht dat hij zijn sleutel in januari krijgt. Volgens Homes Factory is het de bedoeling om begin volgend jaar op te leveren.

     

    Het complex met acht appartementen in het Prinsenbeekse dorpscentrum is het eerste project van Homes Factory, een woningbouwfabriek van projectontwikkelaar Vastlab en Bouwbedrijf Boot. Het wordt grotendeels in modules gebouwd in de fabriek. Het gaat hier niet om het bekende prefab bouwen, maar om 3D-modulair bouwen. Dit houdt in dat de elementen van wanden, vloeren en gevels al aan elkaar vastzitten. Omdat deze manier van bouwen duurzamer is, kreeg de fabriek ook een Europese subsidie.

     

    Het volgende project in Prinsenbeek is dat aan de Heikantsestraat, waar Homes Factory volgend jaar zestien patiowoningen volgens hetzelfde principe bouwt.

    Dinsdag 30 november 2021
    PrinsenbeekHomes FactoryBootwoningbouwmodulesMarkt
    Deel dit artikel op:
    0
    [nexturl]
    Reacties