Groenrijk 728 100920
 1. Breda Beslist 'voor broodnodig nieuw lokaal geluid'

  Breda'97, BOB en een deel van Volmondig Ja vormen sinds vrijdag samen één politieke partij onder de naam Breda Beslist. Dit meldt het voorlopig bestuur van de partij, die naar eigen zeggen gaat zorgen voor broodnodig nieuw lokaal geluid.
  Breda Beslist 'voor broodnodig nieuw lokaal geluid'

  Eén van de onderwerpen waarvoor Breda Beslist zich belooft in te spannen is de aanpak van de grote woningnood in Breda, met name voor woonstarters. Hiervoor is er de commissie bouwen, maar ook de commissies voor zorg, veiligheid, cultuur, mobiliteit, ondernemen en onderwijs worden inmiddels door enthousiaste leden bemand, meldt het bestuur.

   

  Lokale stem

  Bij de verkiezingen voor de gemeenteraad in 2018 deden veel verschillende lokale partijen in Breda mee.  Alleen Breda’97 haalde de kiesdrempel en kwam met één zetel in de gemeenteraad. Na de verkiezingen zijn partijen gaan kijken wat de overeenkomsten waren, om zo meer duidelijkheid aan de lokale stem te kunnen bieden. 2019 is gebruikt om nader tot elkaar te komen. Gedurende dit jaar gaf TROTS/OPA aan toch meer landelijk georiënteerd te zijn en bleven er begin 2020 drie over (Breda 97, BOB en Volmondig Ja). 

   

  Breda Beslist wil inzetten op zeggenschap van de inwoners en moedigt mensen aan zich aan te sluiten. Niet gehinderd of gestuurd door sociaaldemocratische of liberale ideologieën, maar vooral kijken naar wat werkelijk nodig en goed is voor de stad, duidt het bestuur de koers van de partij. 

  Zaterdag 12 september 2020
  Prinsenbeekpolitieke partijlokaalbreda
  Breda Beslist 'voor broodnodig nieuw lokaal geluid'
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.