Groenrijk zomergoed
 1. Nextdoor: ‘Brieven in opdracht buur’

  Als mensen een uitnodigingsbrief voor de buurtapp Nextdoor hebben gekregen met als afzender een buurman of buurvrouw, dan heeft een lid van Nextdoor uit die buurt daar opdracht voor gegeven. Dat is de reactie van Nextdoor op het bericht over de onbekende afzender van zo’n brief in de Brielsdreef in Prinsenbeek vorige week.
  Nextdoor: ‘Brieven in opdracht buur’

  Daar ontvingen bewoners via de post een brief van een niet nader genoemde buurman, met het verzoek om zich aan te melden bij de buurtapp Nextdoor Buitengebied Prinsenbeek. Navraag door een bewoner leerde echter dat niemand uit de buurt die brief had verstuurd. Ook elders in het dorp ontvingen mensen dergelijke brieven. Ze vertrouwen het niet en vinden het raar dat de brieven dan weer niet op alle adressen in de buurt werden bezorgd. (Voor het vorige bericht hierover: klik hier.)

   

  Toch zou iemand uit de buurt die lid is van Nextdoor opdracht hebben gegeven om zo’n brief bij alle buren te bezorgen, volgens Nextdoor.  ‘Wij sturen nooit uitnodigingsbrieven zonder dat een lid van Nextdoor daar expliciet opdracht toe heeft gegeven.’ Zo meldt Nextdoor in een blog (klik hier), waarnaar door Kitty van Muiswinkel van het Nexdoor Team wordt verwezen.

   

  Volgens Van Muiswinkel bieden zij buren op Nextdoor de mogelijkheid om hun buurtgenoten uit te nodigen voor de buurtapp, onder andere via een brief per post. ,,Zodat je ook buren kunt bereiken die je nog niet kent.’’ Ze vervolgt: ,,Omdat er in Breda al zoveel buren actief zijn op Nextdoor, kan het dus kloppen dat buren in verschillende buurten door de stad uitnodigingsbrieven hebben gestuurd en bewoners deze op verschillende plekken hebben ontvangen.’’

  Dinsdag 26 februari 2019
  prinsenbeekbriefNextdoorbuurtapp
  Nextdoor: ‘Brieven in opdracht buur’
  Deel dit artikel op:
  0
  [nexturl]
  Reacties