Groenrijk kerst 728
 1. Dorpsplatform met vernieuwde ploeg enthousiast aan de slag

  Het Dorpsplatform Prinsenbeek (DPP) gaat er met vertrouwde en veel nieuwe vrijwilligers weer enthousiast aan de slag met het behartigen van de dorpsbelangen. Tijdens de dorpsplatformvergadering van afgelopen woensdag zijn de domeinen verdeeld.
  Dorpsplatform met vernieuwde ploeg enthousiast aan de slag

  Nieuwe secretaris is Toon van Oerle, nieuwe penningmeester is Paul Vermast. John van Engelen gaat stoppen als voorzitter, maar blijft met ondersteuning van andere bestuursleden nog even aan om eerst alle nieuwe mensen hun plekje te laten vinden binnen het platform.

   

  Tijdens de laatste vergadering zijn de verschillende domeinen verdeeld, waarbij persoonlijke belangstelling, kennis en ervaring het uitgangspunt vormden.

   

  Het domein Duurzaamheid kent een flinke vertegenwoordiging. Deze groep gaat zich onder meer bezighouden met het project om een deel van Prinsenbeek aardgasvrij te maken. Voor dit project wordt overigens ook nog een betaalde kracht aangesteld. Vrijwilligers vanuit het dorp die zich binnen het dorpsplatform gaan inzetten voor duurzaamheid zijn: Derk Hueting, Menno Schreuders, Pieter Koenraads, Eric Cooremans, Ad Lambrechts, Kees Ham en Rob Sweep.

   

  Het domein Initiatieven & Subsidies wordt vertegenwoordigd door Ronald Witte en Luuk van Schendel. Bij het domein Jeugd- en Kinderdorp horen Jaap Rutte en Ingrid Meulenbelt. Het domein Leefbaarheid en Veiligheid is in handen van Toon van Oerle en Paul Vermast. Zij gaan ook de contacten met de buurtpreventiegroepen in het dorp weer aanhalen.

   

  Het domein Openbare ruimte wordt vertegenwoordigd door Marcel Heidstra. Drie personen spannen zich in voor het domein Wonen, namelijk Piet Houtepen, Rob Sweep en Ingrid Meulenbelt. Bij het domein Zorg & Welzijn horen de namen Annette Gommers, Carola Hufkens en Luuk van Schendel.

   

  Voor het domein Economie wordt de Ondernemersvereniging Prinsenbeek (OVP) verzocht om een lid af te vaardigen. Verder zal nieuw dorpsplatformlid Natasja Raats nog aangeven voor welk domein zij zich gaat inspannen.

   

  Voorzitter John van Engelen is enthousiast over de vernieuwde ploeg die aan de slag is gaat voor het Dorpsplatform Prinsenbeek. ,,Je kon woensdag de energie proeven.’’ 

   

  Het dorpsplatform vergadert eens in de vijf of zes weken. De eerstvolgende vergadering is op woensdagavond 8 juni. De vergaderingen zijn openbaar. Voortaan zal er op Prinsenbeeknieuws.nl kort voor de vergaderdatum melding worden gemaakt van de datum en agenda met bespreekpunten. https://www.dorpsplatform-prinsenbeek.nl/ / contact@dorpsplatform-prinsenbeek.nl 

  Vrijdag 13 mei 2022
  Prinsenbeekdorpsplatform
  Dorpsplatform met vernieuwde ploeg enthousiast aan de slag
  0
  https://www.prinsenbeeknieuws.nl/nieuws/rtc-prinsenbeek-viert-40jarig-jubileum/
  Reacties