Groenrijk zomergoed
  1. Kritiek VVN op digitale billboards

    De eerste drie grote digitale reclameborden zijn afgelopen week in Breda geplaatst. Ook in Prinsenbeek komen er twee. Veilig Verkeer Nederland zet vraagtekens bij de komst omdat ze niet bijdragen aan de veiligheid, meldt BN DeStem vandaag.
    Kritiek VVN op digitale billboards
    Graaf Engelbrechtlaan. (Bewerkte foto: Bereik)

    De billboards vervangen de borden die tot 2017 langs de rondwegen van Breda zijn geplaatst en in Prinsenbeek de witte evenementenaankondigingen langs zes toegangswegen.

     

    VVN is geen voorstander van dit soort digitale billboards. ,,Alles dat afleidt van het verkeer, gaat ten koste van de alertheid van de automobilist’’, zegt een VVN-woordvoerder in de krant.

     

    Diverse omwonenden van het geplande scherm aan de Valdijk in Prinsenbeek hebben deze zomer bij de gemeente al bezwaar aangetekend tegen de plek van het scherm daar; ze vinden de locatie ongeschikt vanwege de veiligheid en vrezen lichtvervuiling. De Commissie Bezwaarschriften van de gemeente oordeelde een maand terug dat de bewoners geen belanghebbenden zijn en dat de borden geplaatst kunnen worden.

     

    Afgelopen week zijn de eerste drie billboards geplaatst in Breda. De komende maanden zullen er nog negen schermen van 12m² in Breda en twee schermen van 4m² in Prinsenbeek worden geplaatst. In Prinsenbeek zal het bord aan de Valdijk voor december een plekje krijgen. Dat aan de Backer en Ruebweg komt later. De gemeente stelt de grond beschikbaar en Bereik zorgt voor het beheer. Een klein deel van de reclame-inkomsten zal dit bedrijf afdragen aan de gemeente.

     

    ,,In Breda maken we graag gebruik van technologische ontwikkelingen en benutten we de aanwezige kansen. Met de nieuwe borden hebben we Breda en haar ondernemers iets goeds te bieden”, aldus wethouder Boaz Adank. Volgens Bereik zijn de hoge kwaliteit LED-billboards geschikt voor afbeeldingen en animaties en geven ze gemeente en adverteerder de mogelijkheid om op ieder gewenst moment de boodschap of advertentie aan te passen.

     

    De LED-schermen in Prinsenbeek bieden ruimte voor aankondigingen van dorpsevenementen, berichten van gemeente en politie en commerciële reclameboodschappen. In Prinsenbeek is dit een initiatief van het Evenementenoverleg van het Dorpsplatform Prinsenbeek. Een werkgroep van het dorpsplatform gaat over het reglement en zal ook een deel van inhoud verzorgen.

    Maandag 22 oktober 2018
    Prinsenbeekled-schermenbillboardsreclameBredaBereikVVN
    Kritiek VVN op digitale billboards
    Graaf Engelbrechtlaan. (Bewerkte foto: Bereik)
    Deel dit artikel op:
    0
    [nexturl]
    Reacties