Groenrijk zomergoed
 1. Koning Koelkast en andere spellen bij Bruna

  Bruna Prinsenbeek heeft een ruim assortiment met onder meer boeken, tijdschriften, kaarten én speciaal deze decembermaand: gezelschapsspellen. Ook het mede door Bekenaar Koen Pijnappels geproduceerde spel Koning Koelkast is hier te vinden.

  Op het onlangs gehouden Spellenspektakel in de Jaarbeurs in Utrecht trok dit kaartspel veel belangstelling. Twee jaar geleden brachten Koen en zijn vrienden Dennis Beemsterboer, Niels Janssen en Sjoerd Loenen het uit onder de naam ‘King Fridge’. Om het te financieren deden ze dat via het Amerikaanse crowdfundingsplatform Kickstarter. Inmiddels loopt het goed en is er dus een Nederlandse versie.

   

  Het idee voor het spel ontstond tijdens een hiking-vakantie in de Alpen. Bij een koud biertje speelden de twintigers daar ’s avonds kaartspelletjes. En experimenteerden ze er ook met een eigen spel, dat verrassend leuk bleek te zijn. Aan het eind van de vakantie waren ze het erover eens: dit spel gingen ze op de markt brengen. 

   

  Lekkere gerechten en allergieën 

  Het thema was zo bedacht; drie van de vier vrienden kunnen immers niet zomaar alles eten, vanwege een lactose-intolerantie, een notenallergie of een vegetarisch dieet. Dat leidde tot het doel van het spel: verzamel de lekkerste gerechten in je koelkast, maar laat je niet verrassen door je allergie. Je wint het spel door goed op te letten wie welk gerecht in zijn koelkast legt, de koelkasten van anderen te saboteren en zelf geen allergische reacties op te lopen. Daarbij zijn zowel een goed geheugen, snelheid en een goede strategie van belang. De winnaar wordt gekroond tot ‘Koning Koelkast’.

   

  Klanten kunnen bij de nieuwe Bruna-winkel ook terecht voor boeken, tijdschriften, kantoor- en thuisartikelen, kinder-knutselspullen, cadeaukaarten, cartridges, rookwaren en diverse loterijen. En voor het verzenden en ophalen van postpakketjes en brieven en RDW-diensten zoals voertuigen overschrijven of schorsen. De winkel heeft een PostNL-punt.

  Maandag 20 november 2023
  PrinsenbeekBrunagezelschapsspelkaartspelKoning Koelkast
  Deel dit artikel op:
  1
  [nexturl]
  Reacties