Groenrijk Pasen
  1. Kerststal midden op de Markt

    Vanwege corona kan er veel niet doorgaan dit jaar, maar de kerststal op de Markt staat er in ieder geval wel. Vrijwilligers van de Ondernemersvereniging Prinsenbeek (OVP) hebben hem vanochtend weer opgebouwd. Omdat er nu geen schaatsbaan staat, midden op de Markt.

    Vertrouwde gezichten weer bij de werkzaamheden vanochtend. Deze ploeg ondernemers zorgt er alweer een jaar of zeven voor, vertelt Jurgen Nooren, die er zelf al ruim dertig jaar bij is. Zijn vader is er ooit mee begonnen, met mensen van de sociale werkplaats toen nog. ,,Eerst bestond die nog gewoon uit wat hekwerk met etalagepoppen.’’ Het tweede jaar deze stal afgebrand.

     

    Voor het volgende bouwwerk heeft de ondernemersvereniging de huidige beelden aangeschaft. Vrijwilligers van de brandweer hebben toen een aantal jaren zorggedragen voor het opbouwen. En inmiddels is dit alweer de derde kerststal in het Prinsenbeekse dorpscentrum, want ook de vorige werd door brand verwoest. Voor de veiligheid gaan de deuren van deze kerststal daarom ’s avonds automatisch dicht.

     

    Het is overigens niet echt zwoegen deze ochtend van het opbouwen. Met een beker koffie in de hand maken de werkers dat wel duidelijk: ,,Het is koffie drinken, sjouwen, nog eens koffie, weer wat sjouwen, en normaal gesproken ook nog wat eten bij Marktzicht. Maar dat kan nu natuurlijk niet. O ja, en altijd een visje van René Sins, dat moet je ook niet vergeten op te schrijven.’’

    Zaterdag 12 december 2020
    PrinsenbeekkerststalOndernemersvereniging
    Deel dit artikel op:
    0
    [nexturl]
    Reacties