Groenrijk 728 kerst
 1. Kennismakingsfeestje in kerstsfeer

  Het was een goed verzorgde ontvangst woensdagavond in de tent op het speelveld aan de Julianalaan in Prinsenbeek.  Corporatie WonenBreburg en Giesbers Ontwikkelen en Wonen hadden de bewoners van de vierentwintig nieuwe woningen in het Gertrudisoord en mensen uit de buurt uitgenodigd voor een feestelijke kennismakingsbijeenkomst.
  • (Foto: WonenBreburg)
  • (Foto: WonenBreburg)

  Het was druk in de grote, in kerstsfeer warm aangeklede tent. Terwijl de volwassenen een drankje nuttigden, hielpen kinderen tijdens een workshop van De Soepfabriek mee met het bereiden van een grote pan soep, die later zou worden uitgedeeld aan de gasten.

   

  Planontwikkelaar Jasper Jansen van Giesbers legde uit dat het de gewoonte is om de start bouw te vieren met nieuwe bewoners. Omdat die er toen nog niet bij waren, was beloofd terug te komen bij de oplevering. Dat werd uiteindelijk deze kennismakingsbijeenkomst, waarvoor de ongeveer zestig nieuwkomers en omwonenden waren uitgenodigd. Om zo de saamhorigheid in de buurt te vergroten.

   

  Samen met directeur-bestuurder Caroline Timmermans van WonenBreburg en wethouder Greetje Bos (leefbaarheid en wijkveiligheid) nam hij eerst een kijkje in de straat met nieuwe huizen. Veel zijn er al bewoond, op andere plekken zijn de aanstaande bewoners nog druk aan het inrichten en verhuizen. Het drietal werd hartelijk ontvangen in de woning van één van de nieuwe bewoners. Zij was lovend over de staat van haar nieuwe stek met tuin middenin Prinsenbeek en de ruime opzet van het plan. ,,Het woonplezier is al begonnen’’, verklaarde ze naast de kerstboom in haar huiskamer.

   

  Timmermans van WonenBreburg gaf aan blij te zijn dat hier weer verschillende gezinnen met kinderen in grondgebonden woningen in een veilige omgeving kunnen wonen. Dit zijn de eerste woningen van WonenBreburg in Prinsenbeek. Ze stelde nog meer van deze sociale huurwoningen te willen realiseren in Breda. En dat ze hoopt dat er een bewonerscommissie komt.

   

  Na de gezamenlijke quiz waren er nog cadeaus. Van Giesbers kregen de nieuwkomers een vlag aan de woning en van WonenBreburg een bollenpakket met een tuinworkshop in het voorjaar. Verder was er voor iedereen een stamppotje.

   

  Negen jaar na de sloop van drieentwintig seniorenwoningen zijn een maand geleden de laatste van de vierentwintig nieuwe, levensloopbestendige, sociale huurwoningen in het Gertrudisoord opgeleverd. WonenBreburg verhuurt ze via www.klikvoorwonen.nl.  De bouw in het Gertrudisoord is nauw verbonden met die van koopwoningen op Westrik, waar ontwikkelaar Giesbers tekent voor zo’n 115 vrijstaande woningen, tweekappers en rijwoningen.

  Donderdag 20 december 2018
  PrinsenbeekGertrudisoordsociale huurwoningenWonenBreburgGiesbers Bouwen en Ontwikkelen
  • (Foto: WonenBreburg)
  • (Foto: WonenBreburg)
  Deel dit artikel op:
  0
  [nexturl]
  Reacties