Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Expo '80 jaar scouting Prinsenbeek'

  • (Foto: Museum De Rijf)
  Museum De Rijf heeft vanaf zondag 4 maart de expositie ‘Volg het spoor van 80 jaar Scouting Thomas-More’. Het is een tentoonstelling met foto’s en memorabilia van acht decennia Prinsenbeekse scouting.

   

  Op 1 oktober 1938 was het toenmalig kapelaan Thomas die het initiatief nam tot oprichting. Het is de Engelse heilige Thomas More waaraan de groep zijn naam te danken heeft. Maar wellicht heeft de naam van de kapelaan wel een rol gespeeld in de keuze voor de naam voor de groep.

   

  Het begon allemaal met de activiteiten op de ‘Welpenweide’ aan de Postbaan. In 1949 werd clubgebouw De Looi gerealiseerd aan de Kapelstraat in Prinsenbeek. In 1976 moest De Looi zijn deuren sluiten. In 1981 kon de vereniging,  in overleg met de gemeente en toenmalige bestuurders, het huidige pand ‘De Sjorring’ aan het Moleneind in gebruik nemen. Dit dankzij de inzet van vele vrijwilligers en bestuurders. ‘De Sjorring’ heeft in 2004/2005 een ingrijpende verbouwing ondergaan; er is toen een volledig nieuwe zaal bijgebouwd, waarmee het gebouw dubbel zo groot werd.

   

  De vereniging Scouting Thomas-More is met haar 80 jaar één van de oudste verenigingen van Prinsenbeek en heeft al vele Bekenaren een fijne en memorabele tijd bezorgd. Het is een gezonde vereniging met ongeveer 215 jeugdleden en zo'n 80 vrijwilligers. Ze viert gedurende dit jaar het 80 jarig jubileum met een vijftal activiteiten, die in het teken staan van deze mijlpaal.

   

  De tentoonstelling in Museum De Rijf is behalve op 4 maart ook te bezoeken op zondagen 8 april en 6 mei. Het museum aan de Brielsedreef 39a is dan geopend tussen 13.30 en 16.30 uur. Ook op zaterdag 14 april tussen 13.00 en 16.00 uur is iedereen welkom. De toegang is gratis.

  Vrijdag 23 februari 2018
  Prinsenbeekscouting80 jaarmuseum De Rijf
  • (Foto: Museum De Rijf)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.