Regiobank bedrijfshypotheek 728
 1. Crowdfunding reparatie torenklok

  De klok in de toren van kerk OLV ten Hemelopneming in Prinsenbeek is sinds eind september kapot. Reparatie ervan blijkt duurder uit te vallen dan aanvankelijk gedacht. Het bestuur van Parochie Heilige Maria Magdalena hoopt via crowdfunding geld op te halen voor herstel van de torenklok.
  Crowdfunding reparatie torenklok

  Inspectie door een specialist heeft uitgewezen dat er een hoop komt kijken om de klok te repareren, vertelt Ronald Witte van het parochiebestuur. ,,De aandrijving van de wijzerplaten is versleten.’’ Reparatie omvat vervanging van de motoren, het besturingssysteem en meer.

   

  Omdat bij de reparatie toch een hoogwerker nodig is, wil het parochiebestuur meteen ook led-verlichting op de wijzerplaten aanbrengen. Om zo de torenklok weer toekomstbestendig te maken. Dit betekent met reparatie een totale kostenpost van 25.000 euro.

   

  Omdat dat bedrag niet in de begroting van de kerk is opgenomen, zijn er plannen om geld in te zamelen bij de Beekse bevolking. Dit gaat onder meer gebeuren in samenwerking met WinterWonderBeek, aldus de parochiebestuurder. De grote kerstboom komt dit keer op het kerkplein en de donaties die bij de boom kunnen worden gedaan, schenkt WinterWonderBeek aan de parochie, voor reparatie van de torenklok.

   

  Ook komt er aan de toren een thermometer waarop is te zien hoeveel geld er is ingezameld. Verder is het mogelijk om een bijdrage te storten op de rekening van Parochie Heilige Maria Magdalena, namelijk NL41RABO0142468649, ten behoeve van dit doel.

   

  De verwachting is dat de klok in het voorjaar zal worden gerepareerd. ,,De winter is niet de beste tijd om met de hoogwerker aan de slag te gaan en er moet nog toestemming van het bisdom komen. Daarbij gaat het om specialistische materialen'', verklaart Witte de ruime periode waarin veel mensen nog weleens tevergeefs naar boven zullen kijken.

  Dinsdag 16 november 2021
  PrinsenbeektorenklokkerkParochie Heilige Maria Magdalenareparatie
  Crowdfunding reparatie torenklok
  0
  Reacties