Groenrijk 728 online
 1. Schaap en Nijdam op lijst D66 Breda

  D66 Breda heeft in december de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Op de uitgebreide lijst staan twee Bekenaren, namelijk Chantal Schaap op plek 20 en Abel Nijdam op 29.
  Schaap en Nijdam op lijst D66 Breda
  (Foto's: D66 Breda)

  Oprichter van de facebookgroep 'Prinsenbeek en Omgeving' Bart Lauwen is lijsttrekker. 

   

  Chantal Schaap is geestelijk verzorger en predikant. Ze is tevens life-coach en oprichter van het in Prinsenbeek gevestigde ‘Leef met Inspiratie’.  Abel Nijdam heeft na zijn werkende leven bij Defensie  verschillende bestuursfuncties uitgeoefend om het belang van senioren en ouderen bij de politiek voor het voetlicht te brengen.

   

  Met een mix van ervaren en nieuwe gezichten vertrouwt D66 erop alle inwoners van Breda te kunnen aanspreken en – na de verkiezingen – goed te kunnen vertegenwoordigen. Voorzitter Bart Nieuwdorp: ,,We zijn er trots op dat we Breda zo’n diverse kandidatenlijst kunnen bieden.’’

   

  Hoogste nieuwkomer op de lijst is de 33-jarige Lottie van Kelle (plek 2), werkzaam als beleidsadviseur Europa bij het CNV. Huidig wethouder op onder andere stedelijke ontwikkeling en klimaat, Tim van het Hof, staat op plek 3. Een ander bekend gezicht is Joyce de Goede (plek 4). Huidig fractievoorzitter Joek van Pul staat op plek 5. Enkele in het oog springende lijstduwers zijn huidig wethouder Marianne de Bie (op 47), Eerste Kamerlid Carla Moonen (48), Tweede Kamerlid Faissal Boulakjar (49) en voormalig wethouder Paul de Beer (50).

   

  De lijst staat volgens de lijsttrekker vol met nieuw en ervaren talent dat ieder op eigen manier gemotiveerd is om met hart en ziel aan de slag te gaan om te zorgen voor kansen voor iedereen, het oplossen van de klimaatcrisis en betaalbare huizen voor elke Bredanaar. ,,We hebben de afgelopen vier jaar het verschil kunnen maken, met onze ambitie kunnen en willen we de grootste worden in Breda.’’ Voor de complete lijst met vijftig kandidaten van D66 Breda: klik hier.

   

  Maandag 10 januari 2022
  PrinsenbeekbredaD66gemeenteraadsverkiezingen
  Schaap en Nijdam op lijst D66 Breda
  (Foto's: D66 Breda)
  0
  Reacties