Groenrijk zomergoed
 1. Onderscheiding bisdom Jan van Dongen

  Koster Jan van Dongen (85) is dinsdagavond in kerk OLV ten Hemelopneming in Prinsenbeek onderscheiden met de Diocesane Onderscheiding voor verdiensten van het Bisdom Breda. Hij kreeg het hierbij behorende zilveren schild uit handen van pastor Gilbert Razon; echtgenote Coby speldde de draagspeld bij hem op.

  Van Dongen, naar de kerk gekomen voor een vergadering met kosters, was totaal verrast en onder de indruk.

   

  Samen met zijn vrouw en kinderen, andere kosters en enkele familieleden hoorde hij van bestuurslid Ronald Witte van Parochie Heilige Maria Magdalena dat het tijd was om hem in het zonnetje te zetten.

   

  Misdienaar

  Al sinds Van Dongen misdienaar werd in zijn kinderjaren zet hij zich met hart en ziel in voor de parochie, aldus Witte. Een hele lange periode volgens de kerkbestuurder, die dit onderstreepte met het noemen van de vele pastores die hij in die jaren had gediend. Hij prees hem voor zijn jarenlange inzet als koster, maar ook voor al het andere werk dat hij voor de kerk deed en doet.

   

  Oud-koster Kees Nagelkerk vertelde in dichtvorm over de grote betekenis van de kerk en het kosterwerk in het leven van Van Dongen. Niet alleen op zondag, maar ook bij uitvaarten en op andere momenten. Vele uren per week waarin hij zorgt voor hosties, wijn, kaarsen, klokken en zoveel meer. Daarmee heeft Jan deze onderscheiding ook dik en dik verdiend, aldus Nagelkerke.

  Dinsdag 29 juni 2021
  PrinsenbeekkosterBisdom Bredabisschoppelijke onderscheidingParochie Heilige Maria Magdalenakerk OLV ten hemelopneming
  Deel dit artikel op:
  0
  [nexturl]
  Reacties