Groenrijk vaderdag
 1. Annie Jochems wint prijs met Ant Helpt

  Annie Jochems, verpleegkundige bij Thebe Hagedonk in Prinsenbeek, heeft met haar vinding ‘Ant Helpt’ de innovatieprijs van 20.000 euro van de Brabantse ouderenzorgorganisaties Thebe, De Wever en Mijzo gewonnen. Dit werd donderdag bekendgemaakt tijdens het online innovatiecongres Watsnjoe.
  (Foto's: Pol Rijnders)

  Met het bedrag kan de innovatie verder worden uitgewerkt en geïmplementeerd.

   

  Haar innovatieve idee ‘Ant Helpt’ is een hulpmiddel waarmee ouderen makkelijker uit bed kunnen komen, zonder angst te hebben om te vallen. De naam Ant is een samenvoeging van de eerste letters van de namen van de uitvindster en haar twee kinderen. Voor een filmpje over het hulpmiddel: klik hier.

   

  In de weken voorafgaand aan het vanwege corona online gehouden evenement konden medewerkers en vrijwilligers vernieuwende ideeën insturen. Een jury heeft drie inzendingen genomineerd en tijdens het event konden de luisteraars via de website hun stem uitbrengen.

   

  Voor de andere twee genomineerde ideeën waren er bedragen van 5.000 euro, en nog bemoedigingsprijzen van ledenvereniging Thebe Extra. Voor de tweede plek (Mijzo) bedroeg die 1.500 euro en voor de derde (De Wever Tilburg) 1.000 euro, aan te wenden om ook deze ideeën verder uit te werken.

  Vrijdag 11 juni 2021
  PrinsenbeekinnovatieouderenzorgThebe
  (Foto's: Pol Rijnders)
  0
  Reacties