Groenrijk 728 zomergoed
  1. Aandacht voor lokale ondernemers

    RegioBank in Prinsenbeek heeft de zomeractie ‘Koop lokaal’ en vraagt hierin aandacht voor ondernemers in het dorp. Een buurt met winkels en ondernemers draagt bij aan de kwaliteit van leven, is de gedachte. De komende weken gaat RegioBank daarom langs bij een aantal van hen en zet ze met een artikel op Prinsenbeeknieuws.nl in het zonnetje. Vandaag zijn dat de ‘overburen’ van Casa Lisetta.
    (Foto's: Veldsink-Dirven Regiobank)

    Door Veldsink-Dirven RegioBank

    Door de pandemie zijn we lokale ondernemers meer gaan waarderen. We hebben het afgelopen jaar bewust meer dan ooit gekocht en geconsumeerd bij lokale winkels, zelfstandige horeca en bedrijven. We zijn ons ook meer bewust geworden van het belang van lokaal ondernemerschap, zegt Monique Akkermans van Veldsink Advies Regiobank, dat met kennis van de regio lokale bedrijven helpt met advies en financiering.

     

    Casa Lisetta

    Casa Lisetta in de Beeksestraat is een van de lokale ondernemers in Prinsenbeek. De zaak geeft kookworkshops en verzorgt catering en koken op locatie.

     

    Wie ik ben

    ,,Ik ben Lisette Roelofsma, geboren in Breda. De liefde voor Italië was er altijd al, maar door ons huis in Umbrië is het alleen maar meer geworden. Wat begonnen is als hobby is nu na vijftien jaar een mooi bedrijf met kookworkshops, catering, foodtrucks, een delicatessenzaak en nog veel meer. Wij zijn altijd op zoek naar die kleine producenten die nog ambachtelijk hun producten maken. Of het nu gaat om de olijfolie, tapenades of wijnen, het zijn allemaal producten met een verhaal en ‘con passione’, zoals de Italianen zeggen.’’

     

    Onderscheidende factor

    ,,Omdat ik weet waar alle producten vandaan komen, kan ik er ook veel over vertellen. Vaak weet de klant niet wat er nog meer kan met een product. Neem bijvoorbeeld een balsamicoazijn, waarvan de meesten denken dat die toch voor over de salade is. Maar dan vertel ik dat als je een oudere hebt, van minimaal twaalf jaar, dat die wat stroperiger is en heel goed kan worden gebruikt in combinatie met kaas, over fruit en in het zomerseizoen met aardbeien en mascarpone. Dan breng je ze toch weer op  andere ideeën en dat vinden ze leuk. Het persoonlijke, ook bij de catering of tijdens workshops staat dat voorop. Tijd en aandacht hebben voor je gasten, daar gaat het om.’’

     

    Leuke verhalen uit het werkveld

    ,,Leuk verhalen zijn er genoeg. Degene die de workshop bespreekt geeft dan bijvoorbeeld aan zelf wel goed te kunnen koken, maar dat we van de overige deelnemers niet teveel moeten verwachten. Eenmaal aan de slag blijkt de deelnemende automonteur ineens ontzettend goed. Niemand wist dat hij zo van koken houdt en dat thuis ook altijd doet. Zo blijkt maar weer dat mensen elkaar tijdens de gezellige en leerzame kookworkshops op een andere manier leren kennen.''

     

    ,,En wat ik bijvoorbeeld bij de catering regelmatig meemaak, is dat klanten hun eigen schalen brengen. Of ik daar het gerecht in kan maken. Want zeggen ze dan: 'Ik kan niet koken, maar dan zeg ik dat ik het zelf heb gemaakt'.''

    Dinsdag 06 juli 2021
    PrinsenbeekRegiobanklokale ondernemers
    (Foto's: Veldsink-Dirven Regiobank)
    0
    Reacties