Groenrijk 72 111120
 1. Nieuws

  Vrijdag 22 januari 2021
  Reacties0 reactie(s)
  *

  Online carnavalsprogramma Boemeldonck

  De Beeckse Algemene Karnavalsstichting (BAK) zet samen met de commissies een alternatief online carnavalsprogramma op poten. ‘Tijdens deze bijzondere tijden moeten we in oplossingen denken en alternatieven uitwerken om ons carnavalsgevoel actief te houden’, verklaart de BAK in de vrijdag uitgekomen nieuwsbrief.
  • Vrijdag 22 januari 2021
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Aflevering 6 BKV TV

   In de aanloop naar carnaval presenteert BKV TV wekelijks op vrijdag een video. Hierin laten de vrijwilligers van de Boemeldonckse Karnavals Versiering (BKV) zien wat er tijdens dit coronaseizoen achter de schermen zoal gebeurt. Inmiddels staat de zesde video op YouTube.
   Vrijdag 22 januari 2021
   Reacties2 reactie(s)
   *

   Toelichting onderzoek Beeks Buiten

   Het haalbaarheidsonderzoek voor de nieuwe woonwijk Beeks Buiten in Prinsenbeek is zo goed als afgerond, melden de ontwikkelaars. Die organiseren daarom op donderdag 4 februari een digitale toelichting voor de omgeving.
  • Vrijdag 22 januari 2021
   Reacties1 reactie(s)
   *

   Tijd voor ontmoeting

   Bij Scouting Thomas-More in Prinsenbeek proberen ze van alles om in coronatijd toch een leuk programma te draaien. Vaak gebeurt dat online, maar donderdag was het toch echt tijd voor ontmoeting, vond de gidsenstaf, die daarom een 'Staf-8huizen-tocht' had uitgezet.
   Vrijdag 22 januari 2021
   Reacties6 reactie(s)
   *

   Raadsvragen speelveld Prinsenboschlaan

   De fracties van VVD en CDA in de Bredase gemeenteraad hebben vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over het nieuwe pad over het speelveld in de Prinsenboschlaan in Prinsenbeek. Ze vrezen gevaarlijke situaties voor de spelende kinderen en vinden het onwenselijk dat de ontsluitingsroute van de nieuwe wijk Westrik dwars door de speeltuin loopt.
  • Donderdag 21 januari 2021
   Reacties1 reactie(s)
   *

   Heel Boemeldonck wandelt en puzzelt

   In een maand tijd is de wandel-puzzeltocht van de Beeckse Algemene Karnavalsstichting (BAK) meer dan tweeduizend keer gedownload. De alternatieve activiteit in coronatijd voorziet duidelijk in een behoefte. Op basis van deze cijfers zou je kunnen concluderen dat misschien wel het halve dorp al er al mee aan de slag is gegaan.
   Donderdag 21 januari 2021
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Boemeldoncks Goud van Oud deel 3

   In het 55ste jubileumjaar van de Beeckse Algemene Karnavalsstichting (BAK) wil de BAK-Kapellencommissie iedereen laten meegenieten van de rijke Boemeldonckse muzikale historie. In de derde aflevering van Boemeldoncks Goud van Oud is er aandacht voor de jaren 1981, 2000, 2002, 2014 en 2017.
  • Donderdag 21 januari 2021
   Reacties2 reactie(s)

   Met autospiegel tegen 'onzichtbare' hardloper

   Een jonge automobilist uit Prinsenbeek is woensdagavond erg geschrokken. Toen hij rond zes uur vanaf de Leursebaan op de Zanddreef richting spoorwegovergang reed, tikte hij met de autospiegel een hardloper aan. Hij had de in donkere kleding gestoken sporter helemaal niet gezien. Het is goed afgelopen, maar de bezorgde vader van de jongeman wil aandacht vragen voor dergelijke gevaarlijke situaties.
   Donderdag 21 januari 2021
   Reacties1 reactie(s)
   *

   Van natuur genieten, zonder overlast en verstoring

   Niemand is tegen natuurbeleving, maar dit mag niet leiden tot overlast. Dit was de samenvatting van het overleg vorige week van de projectorganisatie van Noordrand Midden met betrokkenen over toekomstige recreatie in Weimeren. Tijdens de ontwikkeling van het gebied kunnen wandelaars er gebruik maken van tijdelijke routes, maar over de definitieve recreatie in het gebied moet nog een ei worden gelegd.
  • Woensdag 20 januari 2021
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Woningen opgeleverd, Westrik bijna klaar

   Het is gelukt om voor het einde van 2020 ook de laatste woningen in de nieuwe woonwijk Westrik in Prinsenbeek op te leveren. Dit meldt manager ontwikkeling Jasper Jansen van Giesbers Ontwikkelen en Bouwen desgevraagd. Nu worden in de openbare ruimte nog de laatste werkzaamheden verricht.
   Woensdag 20 januari 2021
   Reacties2 reactie(s)
   *

   Jaar vol jubilea voor actieve Bekenaar

   Dit is een jaar vol jubilea voor Rien Huijbregts uit Prinsenbeek. De binnen het dorp actieve vrijwilliger is niet alleen al 25 voorzitter van MC Roadrunner, hij is ook al 30 jaar lid van de Koninklijke Nederlands Motorrijders Vereniging KNMV en maar liefst 50 jaar van de vakbond H.Z.C. Daarnaast draait hij in het dorp al vele jaren mee in tal van andere vrijwilligersfuncties.