Groenrijk vaderdag
 1. Zwembad De Kuil is open

  De schoolvakanties zijn begonnen, het is mooi weer én zwembad De Kuil in Prinsenbeek is open. Het terras en de vlaggen staan klaar. Zaterdagochtend om 10.00 uur waren de vrijwilligers present om de eerste badgasten te ontvangen.
  (Foto's: Mireille van den Enden)

  Om het scannen van de tickets te testen, hadden een paar helpers zelf ook maar een toegangskaartje gekocht en het systeem bleek te werken. In totaal stonden er op het tijdstip van opening 23 reserveringen. Vanzelfsprekend hopen de vrijwilligers op nog veel meer zwemliefhebbers deze eerste zwemdag. ‘Wij hebben er ontzettend veel zin in en hopen er samen met jullie een mooi zwemseizoen van te kunnen maken’, melden ze op de facebookpagina van het De Kuil.

   

  Het zwembad is gedurende de schoolvakantie bij mooi weer geopend van maandag tot en met zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur. De kiosk is open van maandag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 18.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur.

   

  De avond tevoren meldt Team De Kuil  via Facebook, Instagram en de eigen website of de weersomstandigheden zodanig zijn dat het zwembad de volgende dag open gaat. Bij twijfel gebeurt dat vóór 09.00 uur de ochtend van de zwemdag zelf.

   

  Vanwege de coronarichtlijnen is het belangrijk om tevoren te reserveren. Dit kan via de website www.dekuilprinsenbeek.nl dagelijks vanaf 15.00 uur ten behoeve van de dag erna. Op de zwemdag zelf kun je ook nog reserveren. Bij twijfelachtig weer is het aan te raden om de berichten af te wachten alvorens te reserveren.

   

  Reserveren kan voor maximaal vier personen. De kosten bedragen één euro per persoon. Voor kinderen onder de vier jaar is reserveren niet nodig, voor hen is de toegang gratis. Nadat de gegevens op de website zijn ingevuld, ontvang je via de mail een bevestiging. Deze bevestiging dien je bij de ingang van het zwembad te tonen (uitprinten of via telefoon), zodat die kan worden gescand. De code is éénmalig geldig, dus je kunt het zwembad één keer betreden. Bij het verlaten van het zwembad kun je er niet meer in, tenzij je opnieuw reserveert. Mocht het onverhoopt voorkomen dat je gereserveerd hebt en het zwembad gaat niet open, dan kan de reservering niet ongedaan worden gemaakt. Bij twijfelachtig weer is het dus aan te raden om de berichten af te wachten alvorens te reserveren.

   

  Badmeesters

  Ook dit seizoen blijkt het weer lastig om de planning met de badmeesters rond te krijgen. Mocht iemand nog een aantal uurtjes beschikbaar hebben, dan is het verzoek om even contact te zoeken via badmeesters@dekuilprinsenbeek.nl. Badmeester krijgen een vergoeding. Belangstellenden dienen minimaal zwemvaardigheid 2 te hebben, 18 jaar of ouder te zijn en een goed verantwoordelijkheidsgevoel te hebben. 

  Zaterdag 11 juli 2020
  Prinsenbeekzwembad De Kuil
  (Foto's: Mireille van den Enden)
  0
  Reacties