Groenrijk kerst 2021
 1. ‘Zoeken naar locaties voor betaalbare grondgebonden woningbouw ’

  ‘Wachten totdat een volledige oplossing voor de mobiliteitsproblematiek is gevonden, is wat ons betreft geen optie’, stelt het Dorpsplatform Prinsenbeek. Dat wil zich met nadruk richting gemeente inzetten om te zoeken naar locaties in het dorp waar betaalbare, grondgebonden woningbouw mogelijk is.
  ‘Zoeken naar locaties voor betaalbare grondgebonden woningbouw ’
  (Archieffoto)

  Dit is een reactie op het besluit van de gemeente om voorlopig niet verder te gaan met de plannen voor Beeks Buiten. Burgemeester en wethouders van Breda zien veel kansen voor realisatie van de buurt met achthonderd woningen aan de westkant van het dorp. Maar eerst moet er volgens het college een oplossing komen voor de extra verkeersstromen die zo’n wijk met zich meebrengt.

   

  Het dorpsplatform heeft gemengde gevoelens over het voorlopig op de lange baan schuiven van het woningbouwproject Beeks Buiten. ‘Het is goed om te zien dat het college heeft geluisterd naar de zorgen die in ons dorp leven over de mobiliteit. Deze problematiek verdient actie, zoals we ook al in de mobiliteitsvisie Prinsenbeek (2020) hebben geconstateerd.' Ook vanwege de uitbreidingsplannen in de omgeving, meldt het platform op de eigen website . ‘Aangezien de aangrenzende gemeenten Moerdijk (voornamelijk Zevenbergen) en Etten-Leur nog wel de nodige woningen bijbouwen, zal de mobiliteitsproblematiek ook komende jaren blijven toenemen.’

   

  Gebrek aan goedkope woningen

  Volgens het platform is het begrijpelijk dat een oplossing voor de drukke ontsluitingsroute via Prinsenbeek (veel) tijd vergt. ‘Het gaat om ingewikkelde problematiek, waar veel partijen bij betrokken zijn en veel geld mee gemoeid is.’ Wat wel zorgen baart, is het gebrek aan goedkope (starters)woningen in Prinsenbeek. ‘De afgelopen jaren zijn, vooral in het centrum, veel (dure) appartementen gebouwd. Maar voor mensen met een lager inkomen en starters is er niet of nauwelijks kans op een grondgebonden woning. Het project Beeks Buiten was hiervoor een uitgelezen kans.’

   

  Het Dorpsplatform wil dat de Prinsenbeekse jongeren de mogelijkheid krijgen om in het dorp te blijven wonen. ‘Wij zullen ons komende tijd dan ook met nadruk richting gemeente Breda inzetten om te zoeken naar locaties in Prinsenbeek waar deze betaalbare grondgebonden woningbouw mogelijk is.' Heb je ideeën hierover? Of wil je meedenken en -praten, meld je dan op info@dorpsplatformprinsenbeek.nl’, is de oproep van het platform (klik hier).

  Zondag 17 oktober 2021
  PrinsenbeekBeeks BuitenwoningbouwDorpsplatform Prinsenbeek
  ‘Zoeken naar locaties voor betaalbare grondgebonden woningbouw ’
  (Archieffoto)
  0
  Reacties