Groenrijk 72 111120
 1. Woonlaag minder bouwplan pastorie

  Projectontwikkelaar Vastlab heeft het plan voor het te bouwen appartementencomplex naast de kerk in Prinsenbeek aangepast, na overleg met de buren. Belangrijkste wijziging is dat derde woonlaag eraf is gehaald en er geen parkeerkelder komt.
  Woonlaag minder bouwplan pastorie
  (Schetsontwerp herontwikkeling pastorie N.G.D. 2018 B.V. I JMW Architecten B.V.)

  Omwonenden gaven aan vooral bezwaar te hebben tegen de hoogte van het complex, toen de plannen vorig jaar bekend werden. Volgens Jan Hoppen van Vastlab moeten er nog wel enkele zaken worden uitgewerkt en met omwonenden worden besproken. Maar hij verwacht dat met de aanpassingen de angel uit de discussie is gehaald. ,,We proberen er zo samen uit te komen.’’

   

  Vorig jaar was het weglaten van de derde woonlaag nog onbespreekbaar, omdat die zowel stedenbouwkundig als economisch belangrijk zou zijn. Maar door het weglaten van de parkeerkelder en besparing op bouwkosten voor de derde laag, blijkt dit in het nieuwe plan toch mogelijk. Voor het kleiner aantal appartementen worden nu op eigen terrein parkeerplaatsen gerealiseerd, aan de achterzijde in de tuin en aan de noordkant van het complex.

   

  Vastlab is een samenwerking tussen oud-collega’s Jan Hoppen (N.G.D. 2018 B.V.) en Joost van Dijk (Revolve vastgoed B.V.). Hun plan omvatte eerder dertien '0-op-de-meterappartementen' op de locatie van de huidige pastorie en het voormalige stiltecentrum aan de Markt in Prinsenbeek. Dit aantal is in de laatste plannen teruggeschroefd naar acht. In plaats van vijf op beide verdiepingen worden dat nu twee keer vier grotere appartementen.

   

  De projectontwikkelaar verwacht het aangepaste plan op korte termijn in overleg met de gemeente in de inspraak te brengen. Streven is om in de tweede helft van 2020 te gaan bouwen. De appartementen zullen worden verkocht via Van de Wiel Makelaardij in Prinsenbeek. Voor een eerder bericht over de bouwplannen: klik hier.

  Maandag 07 oktober 2019
  PrinsenbeekappartementenbouwplanpastorieVastlab
  Woonlaag minder bouwplan pastorie
  (Schetsontwerp herontwikkeling pastorie N.G.D. 2018 B.V. I JMW Architecten B.V.)
  Reacties