1. Wisselende reacties nieuwe Velsgoed

  Het Velsgoed in Prinsenbeek is na de grote renovatie alweer bijna een maand in gebruik, maar nog niet alles is klaar. Daarom wordt deze dagen nog gewerkt op de drukke doorgaande weg. Het Dorpsplatform Prinsenbeek brengt ondertussen de ervaringen van weggebruikers en omwonenden in kaart, en die zijn wisselend.
  Wisselende reacties nieuwe Velsgoed
  Vier weken geleden: de weg bijna klaar voor gebruik.

  Omwonenden spreken van een duidelijke geluidsafname door het nieuwe asfalt. Ook noemen ze de vrij liggende fietspaden een duidelijke verbetering voor de veiligheid.

   

  Als het over de vormgeving van het wegprofiel en de snelheid van het verkeer gaat, zijn de meningen wisselend, volgens het platform. ‘Waar de één van mening is dat er nog altijd (veel) te hard wordt gereden, geven anderen aan dat de middenberm halverwege juist zorgt voor een gematigder snelheid van het verkeer.

   

  Met het aanbrengen van de beplanting in het najaar zal de weg visueel anders aanvoelen, is volgens het platform de verwachting van de gemeente. ‘De beplanting draagt bij aan het smaller doen lijken van de weg en daarmee aan het matigen van de snelheid, is de verwachting.’

   

  Bocht Heikantsestraat

  Verder heeft de gemeente volgens het platform aangegeven dat de bocht Heikantsestraat-Velsgoed nog zal worden voorzien van flexibele paaltjes. Zodat de bocht daar niet afgesneden kan worden door verkeer. Dit moet de veiligheid voor fietsers verder verhogen. Ook wordt nog een voorsorteerstrook voor fietsers aangebracht, zodat die veiliger kunnen oversteken.  En verschillende inritten bij huizen zullen nog worden verbreed.

   

  Het Dorpsplatform belooft het uiteindelijke resultaat te blijven monitoren. Opmerkingen, vragen of positieve feedback over de nieuwe situatie graag melden via contact@dorpsplatform-prinsenbeek.nl.

  Donderdag 24 september 2020
  PrinsenbeekVelsgoedGemeente Breda
  Wisselende reacties nieuwe Velsgoed
  Vier weken geleden: de weg bijna klaar voor gebruik.
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.