groenrijk herfst 2022 728
 1. Wie doet mee met CPO Blossem?

  In de huidige lastige woningmarkt is een groepje jonge Bekenaren blij met project Blossem in Breda. Op het voormalige Nibb-it-terrein in Tuinzigt is een kavel toegewezen aan hun CPO-vereniging. Ze willen er samen met anderen in eigen beheer een kleinschalig appartementencomplex gaan bouwen.
  Wie doet mee met CPO Blossem?
  (Illustratie: documentatie Blossem Breda)

  ,,We zijn nog op zoek naar geïnteresseerden die willen meedoen’’, vertellen Bastiaan van Aert en Max van der Stelt uit Prinsenbeek, die aangeven dat het project interessant kan zijn voor zowel starters, gezinnen als senioren.

   

  Zelf hebben ze zich na een eerder gehouden informatiebijeenkomst aangemeld, evenals nog enkele andere twintigers uit het dorp. Ze vinden het een mooie kans voor woningzoekenden in Prinsenbeek om op basis van CPO een woning te bouwen. De ligging noemen ze gunstig, op korte afstand van het Bredase stadscentrum en het dorp.

   

  De toekomstige bewoners gaan hun eigen bouwplan ontwikkelen met circa vijftien op maat ontworpen appartementen. Variërend in grootte van ongeveer 60 tot 200 m² en in prijs van ongeveer 225.000 tot 590.000 euro. Wanneer het traject volgens plan verloopt, kunnen de deelnemers medio 2024 wonen in hun zelf ontwikkelde woningen. Ze moeten er ook echt zelf gaan wonen.

   

  Als koper van de grond is het CPO-collectief zelf verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van de gezamenlijke woningen. Het CPO-collectief wordt bijgestaan door Bouwen In Eigen Beheer, een adviesorganisatie die ruime ervaring heeft met het begeleiden van CPO-projecten.

   

  Informatiebijeenkomst

  Na de zomervakantie zal er voor belangstellenden een informatiebijeenkomst georganiseerd worden. Deze staat voorlopig gepland op maandag 19 september om 19.30 uur bij ‘de Dobbelsteen’ in Princenhage.

   

  Ben je geïnteresseerd of zou je graag meer willen weten? Neem dan een kijkje op de projectwebsite (klik hier) of neem contact op met CPO Blossem via cpoblossem@gmail.com.

  Woensdag 10 augustus 2022
  PrinsenbeekBredaBlossemCPOappartementencomplex
  Wie doet mee met CPO Blossem?
  (Illustratie: documentatie Blossem Breda)
  0
  Reacties