Sunvibe kleding 728
 1. Motie actieplan clubs Heikant aangenomen

  Voetbalvereniging Beek Vooruit en Tennisvereniging Prinsenbeek moeten duidelijkheid krijgen over hun toekomst op Sportpark De Heikant. Er moet een actieplan komen om de huidige onzekerheid bij de clubs weg te nemen, rekening houdend met eventuele woningbouw in het dorp.
  Motie actieplan clubs Heikant aangenomen

  Een motie van deze strekking van raadslid Martijn Meeuwissen (VVD) en mede-indiener Marc van Oosterbosch (CDA) is donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering aangenomen. Breda Beslist, Partij voor de Dieren en SP stemden tegen. Het is de bedoeling dat het college van burgemeester en wethouders in het tweede kwartaal van volgend jaar met een plan komt.

   

  Het college wordt verzocht om met de tennisvereniging op zoek te gaan naar een mogelijk nieuwe locatie, een plek waar ook mogelijkheden zijn voor padelbanen. Dan komt er ruimte voor een oplossing voor Beek Vooruit op de huidige locatie, waardoor deze club kan starten met modernisering en verduurzaming van de accommodatie.

   

  Capaciteitstekort Beek Vooruit

  Zo lang Beek Vooruit geen verdere stappen gaat zetten in de modernisering en verduurzaming van de accommodatie dreigt er een capaciteitstekort te ontstaan bij de voetbalclub, constateren de indieners van de motie. Iets wat door de vereniging wordt bevestigd. ,,We komen nu al een wedstrijd- en een trainingsveld tekort’’, aldus Silvain van de Wiel van de faciliteitencommissie van de club. Beek Vooruit is groeiende, heeft momenteel duizend leden en verwacht nog een forse groei. Modernisering en verduurzaming van de accommodatie van Beek Vooruit is volgens de indieners van de motie hard nodig. En uitbreiding is op korte termijn al noodzakelijk.

   

  Padelbanen

  De tennisvereniging kan op dit moment op de huidige locatie geen nieuwe padelbanen aanleggen, waardoor naar verwachting het ledental zal teruglopen. De club met ongeveer 770 leden wil volgens voorzitter Harry Baan graag op de huidige locatie blijven zitten, maar loopt er tegenaan dat er conform de regels geen padelbanen mogelijk zijn op het terrein. En die padelbanen heeft de club nu juist hard nodig om te voorkomen dat leden verhuizen naar een club waar ze wel beide sporten kunnen beoefenen. Waarschijnlijk zal de tennisvereniging moeten wijken, verwachten de indieners van de motie. ‘Wil de club verder ledenverlies voorkomen, dan zal er tegemoet gekomen moeten worden aan de behoefte aan padelbanen.’

  Donderdag 01 december 2022
  PrinsenbeekjBeek VooruitgemeenteraadmotieTV PrinsenbeektennispadelBreda
  Motie actieplan clubs Heikant aangenomen
  0
  [nexturl]
  Reacties