groenrijk herfst 2022 728
 1. Vierde basisschool in Prinsenbeek

  In Prinsenbeek kunnen ouders voortaan kiezen uit vier basisscholen voor hun kind. Behalve De Griffioen, De Horizon en Montessori+ Prinsenbeek is hier vanaf 1 juni ook Libertad School voor Democratisch Onderwijs Breda gevestigd, en wel aan de Markt 24.
  Vierde basisschool in Prinsenbeek
  (Foto: Uit video Libertad Breda)

  Sinds Libertad Breda vijf jaar geleden door het Ministerie van Onderwijs erkend is als school voor voortgezet onderwijs, konden leerlingen van 12 tot en met 18 jaar er al terecht, meldt de school, die vanaf 1 juni dus wordt uitgebreid met mogelijkheden voor basisschoolkinderen.

   

  ‘Libertad Breda is een kleinschalige, financieel laagdrempelige particuliere school voor kinderen van 4 tot 18 jaar’, staat in de schoolbrochure. ‘Leren in vrijheid, in het eigen tempo en op een eigen manier zijn typische kenmerken waarmee Libertad zich van regulier onderwijs onderscheidt.’ De missie van de school is om leerlingen een uitdagende leeromgeving te bieden.

   

  Open dag

  Belangstellenden zijn welkom op de open dag op 7 juni. Meer informatie is te vinden op https://www.libertad-breda.nl. Hier kan ook een tijd kan worden gereserveerd, zodat de school deze dag volgens de richtlijnen van het RIVM kan laten verlopen.

   

  Libertad Breda heeft een regionale functie en was tot voor kort gevestigd in Princenhage. Het is een democratische school. Dat wil zeggen dat de leerlingen naar eigen motivatie leren, op de manier die en het moment dat het beste bij ze past, vertelde voorzitter en coördinator Linda Laene van de school eerder dit jaar. De school werkt uitsluitend met vrijwilligers, om zo de bijdrage van ouders relatief laag te kunnen houden.

   

  In januari bood de school voortgezet onderwijs aan in totaal zeven leerlingen. Om groei te kunnen realiseren is een grotere locatie gezocht en gevonden, met meer mogelijkheden. In dit pand in Prinsenbeek verwacht de school onderwijs te kunnen bieden aan 30 tot 35 leerlingen. Er wordt gebruik gemaakt van de begane grond en een souterrain. De indeling is samen met de leerlingen bepaald en zal in de loop van de tijd met hun behoeftes mee veranderen.

  Zondag 24 mei 2020
  Vierde basisschool in Prinsenbeek
  (Foto: Uit video Libertad Breda)
  0
  Reacties