Groenrijk 728 100920
 1. Scoutingkamp van start

  Scouting Thomas-More Prinsenbeek is erin geslaagd om ondanks de vele coronaregels toch voor alle speltakken een mooie kampweek in elkaar te zetten. Zaterdag vertrokken de eerste groepen naar hun kampterreinen verspreid door het land. Motto dit jaar is 'Avondturen Zomer 2020'.
  • Een belangrijke rol voor Kees Lensvelt in de video van de kabouters bij de opening van het kamp. (Foto: uit video Scouting Thomas-More)

  De rowans en sherpa’s kamperen dit jaar in Bentveld. De eerste dag begon voor deze jongeren in de leeftijd van 15 tot 18 jaar zaterdag niet bij het scoutingterrein, zoals traditie is, maar bij de adressen van de chauffeurs. En dit jaar geen groepstenten, maar iedereen in een eigen tentje.

   

  Volgens voorzitter Corné van der Hoeven van de scouting is het volledig te danken aan de leiding van alle groepen dat de kinderen en jongeren op kamp kunnen. De staf heeft zich er echt voor ingezet om dit ondanks alle coronabeperkingen toch voor elkaar te krijgen.

   

  Streng protocol

  Er is wel een streng protocol, vertelt Van der Hoeven. Zo wordt bij de deelnemers voor vertrek de temperatuur gecontroleerd en vormt iedere speltak een eigen ‘bubbel’, waar tijdens het kamp niemand in of uit mag. Bij de welpen wordt ook iets korter gekampeerd, om de staf de gelegenheid te geven binnen de coronaregels het kampterrein op te bouwen en af te breken. Binnen het bestuur is er ook een coronacontactpersoon.

   

  Geen gezamenlijke opening dit jaar dus bij het scoutinggebouw in Prinsenbeek. Maar daar hadden de kabouters wat op gevonden. Zij maakten een filmpje van een in scène gezette opening, waarbij ze uiteraard zelf als meest originele openingsact uit de bus kwamen. Erg leuk, aldus Van der Hoeven, die belooft dat ze hiermee toch de taart hebben gewonnen.

   

  Negentig kinderen

  In totaal gaan er ruim negentig kinderen mee op kamp. Ook de jongsten, de bevers mogen dit jaar meedoen. Zij kamperen vanaf komende donderdag een paar dagen in het eigen scoutinggebouw. Normaal gaan de kleintjes altijd met Pinksteren, maar dat kon vanwege corona niet doorgaan. De welpen hebben hun kamp dit jaar in Harderwijk, de kabouters in Udenhout, de verkenners – net als de rowans en sherpa’s - in Bentveld en de gidsen in Baarn.

  Zaterdag 08 augustus 2020
  PrinsenbeekscoutingThomas-Morescoutingkamp
  • Een belangrijke rol voor Kees Lensvelt in de video van de kabouters bij de opening van het kamp. (Foto: uit video Scouting Thomas-More)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.