Groenrijk vaderdag
 1. Swim to Fight Cancer in De Kuil

  De tweede editie van Swim to Fight Cancer Breda wordt gehouden in zwembad De Kuil in Prinsenbeek. Het evenement vindt plaat op zondag 12 september.
  Swim to Fight Cancer in De Kuil

  Door organisatie Swim to Fight Cancer Breda

  Met bijna 600 zwemmers is er tijdens de eerste editie in 2019 een donatiebedrag van ruim 350.000 euro opgehaald. Door corona ging het evenement in 2020 niet door, maar nu staat toch de tweede editie in de agenda.

   

  Jong en oud zwemmen dan wederom voor het goede doel, met het streven zoveel mogelijk donaties op te halen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Dit is onverminderd hard nodig, omdat kanker nog steeds doodsoorzaak nummer één in Nederland is. Eén op de drie Nederlanders overlijdt helaas nog steeds aan kanker.

   

  Swim to Fight Cancer Breda wil met het event een stevige Bredase vuist maken om zo elke inwoner van Breda en omstreken de mogelijkheid te bieden mee te strijden tegen kanker. Om onmacht en verdriet om te zetten in actie voor alle dierbaren die zijn gestorven, die vechten of hebben gevochten tegen kanker.

   

  Samen met onze belangrijke partner Amphia en hoofdsponsor Jumbo brengen we met dit event de ziekte kanker op een andere manier onder de aandacht en verbinden we mensen die ziek zijn, familie, vrienden, bekenden en onbekenden in een sportieve strijd voor het goed doel: Swim to Fight Cancer!

   

  Alternatieve locatie

  Als organisatie zijn wij altijd extra alert op de gezondheid van onze zwemmers, vrijwilligers en publiek. Door de coronamaatregelen en onze alertheid op veilig zwemmen en meekijken, hebben we voor deze tweede editie een alternatieve locatie gekozen, omdat de binnenstad nog te onzeker is. We gaan zwemmen in zwembad De Kuil in Prinsenbeek. Een fantastische plek waar we iedereen veilig kunnen laten meedoen en genieten. Dit jaar is door de huidige situatie een beperkt aantal van 500 deelnemers welkom. Dus als je mee wilt doen, schrijf je dan snel in!

   

  Alle donaties die worden opgehaald gaan via Fight Cancer honderd procent door naar KWF kankeronderzoek. De organisatie kan dit garanderen omdat alle kosten van het evenement betaald worden uit de inschrijfgelden van deelnemers en vanuit enkele gulle en enthousiaste sponsoren en leveranciers.

   

  Schrijf je nu in!

  Wil je je inschrijven, dan verwijzen we je graag door naar de website van Swim to Fight Cancer Breda, klik hier.

  Maandag 07 juni 2021
  Prinsenbeekkankerzwemmen
  Swim to Fight Cancer in De Kuil
  0
  Reacties