Groenrijk 728 sept
 1. Swim to Fight Cancer in De Kuil goed voor 184.500 euro

  Swim to fight Cancer Breda in zwembad De Kuil in Prinsenbeek heeft zondag 184.500 euro opgebracht voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Ruim driehonderd zwemmers uit de regio Breda haalden donaties op bij bijna achtduizend donateurs. ,,Een geslaagde tweede editie”, aldus trotse projectleider Theo Dekker. 
  • (Foto: Jumbo Miegielsen)
  • (Foto: Jumbo Miegielsen)
  (Foto's: Swim to Fight Cancer Breda)

  Zondagmiddag sprongen ruim driehonderd zwemmers, onder hen ook vijftig kinderen, het water in om minimaal een kilometer te zwemmen in de Prinsenbeekse natuurplas. Ook burgemeester Paul Depla van Breda deed mee. Er werd gezongen, aangemoedigd en heel fanatiek gezwommen. Het onthaal door het publiek, toen de zwemmers uit het water kwamen, zorgde bij velen voor een lach en een traan.

   

  Sneller behandelen

  Ook Saskia van den Ouden (48), voormalig Europees kampioene paratriathlon zwom mee. In maart van dit jaar werd darmkanker bij haar geconstateerd. Een snelle, ingrijpende behandeling volgde. Voor Swim to Fight Cancer Breda zwom ze twee kilometer. ,,Ik doe mee om ervoor te zorgen dat kankerpatiënten nog sneller geholpen worden”, vertelt ze. ,,Gezien de oplopende wachtlijsten vanwege corona een zorg waar nog maar weinig aandacht voor is.”

   

  Vorige keer was het evenement in de Haven en singels van Breda. Landelijk konden er dit jaar maar vijf ‘Swims’ doorgaan. Door het evenement te verplaatsen naar De Kuil in Prinsenbeek, kon het in regio Breda volgens de organisatoren veilig én conform de coronamaatregelen plaatsvinden. Vanwege de korte voorbereidingstijd konden deelnemers dit jaar ook kiezen voor de afstand van één kilometer, in plaats van de gebruikelijke twee kilometer.

   

  Met bijna 600 zwemmers is er tijdens de eerste editie in 2019 een donatiebedrag van ruim 350.000 euro opgehaald. Door corona ging het evenement in 2020 niet door.

   

  Doneren nog steeds mogelijk

  Het opgehaalde bedrag gaat honderd procent naar kankeronderzoek, geselecteerd door Fight Cancer en gecontroleerd door KWF. Dit is mogelijk door de bijdrage van sponsoren als Jumbo Miegielsen en Aartsen.  Het betreft een voorlopige uitslag. Tot 30 september kan nog gedoneerd worden, klik hier

   

  Het voor de Swim in De Kuil bijeengebrachte bedrag werd door Stichting Zwembad De Kuil uiteindelijk afgerond naar 185.000 euro.

  Zondag 12 september 2021
  • (Foto: Jumbo Miegielsen)
  • (Foto: Jumbo Miegielsen)
  (Foto's: Swim to Fight Cancer Breda)
  0
  Reacties