Groenrijk 728 100920
 1. Dieven heaters Swaen snel gepakt

  Bij Eetcafé De Swaen in Prinsenbeek werden donderdagochtend twee heaters gestolen. De dieven hadden echter buiten het netwerk van de Prinsenbeekse horecaondernemers gerekend. Binnen enkele uren waren de dieven opgespoord en nog wat later waren ook de heaters weer terug.
  Dieven heaters Swaen snel gepakt
  (Foto: Facebook, Eetcafé De Swaen)

  Matijs kavelaars van De Swaen vertelt wat er is gebeurd. Rond half zeven donderdagochtend zag een voorbijganger dat twee mannen aan de Markt bezig waren met het inladen van de terrasverwarmers in een geel busje. Toen ze vroeg wat ze aan het doen waren, zeiden ze dat de heaters moesten worden verwisseld. Ze vertrouwde het niet en zorgde ervoor dat de horecaondernemers op de hoogte werden gebracht.

   

  Zij bekeken de camerabeelden en plaatsen een bericht op Facebook, wat volgens Matijs Kavelaars in een mum van tijd heel vaak werd gedeeld. Binnen de kortste keren was bekend welk bedrijf de eigenaar van het busje was en via het trackingsysteem ook welke medewerker met dat busje reed. Daarop werd de politie ingeschakeld.

   

  Het lijkt erop dat de dieven wel in de gaten hadden dat ze met deze diefstal niet zomaar weg zouden komen, want de heaters hadden ze intussen al gedumpt. Die werden, eveneens door bekenden van De Swaen, rond zes uur donderdagavond teruggevonden in de wijk Ruitersbos in Breda. Met een eveneens geel busje, dit keer van één van de buren van De Swaen, werden de heaters meteen weer opgehaald.

   

  Ze zijn wel flink beschadigd en de gasflessen zijn ook weg, maar ze zijn in ieder geval weer terug, aldus Kavelaars, die erg onder de indruk is van de betrokkenheid van alle klanten. Hij benadrukt dat de eigenaar van het busje niets met de diefstal te maken heeft en dat dat bedrijf juist heeft meegewerkt om de dief te pakken.

  Donderdag 06 augustus 2020
  Prinsenbeekeetcafé de swaenheatersdiefstalpolitie
  Dieven heaters Swaen snel gepakt
  (Foto: Facebook, Eetcafé De Swaen)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.